fiksiu Napisano 7 Maja 2018 Napisano 7 Maja 2018 Witam Opiszę krótko problem.Truvativ GXP Firex Na korbie zrobił się luz. Tylko nie na łożyskach ale właśnie na osi korby. Jest luz między lewym łożyskiem a osią. Dodatkowo po dwukrotnym rozebraniu śruba/korek który zabezpiecza oś starła się do zera. Więc rady,że śruba ta wraz z zewnętrznym zabezpieczeniem jest jednocześnie ściągaczem,są raczej chybione i narażą was na dotkliwe straty. Przed rozbiórką próbowałem kupić ściągacz w dwóch sklepach koło mnie ale w każdym serwis twierdził że ściągacza do tego nie ma i trzeba wykorzystać fabryczne śruby. Tyle że one są z aluminium i na pewno nie są przeznaczone do tego celu. Co do osi,ostatecznie nałożyłem na oś kleju dwuskładnikowego,łożysko lekko zwilżyłem olejem od wewnątrz(aby klej się do nie go nie przykleił),całość złożyłem. Luzu na razie nie ma ale trzeba będzie pomyśleć o wymianie. Tu pytanko,czy poniższy zestaw jest w miarę przyzwoity? http://allegro.pl/korba-kor09-alivio-fc-t4060-48t-zintegrowana-os-i7282492805.html#thumb/1 Do szybkiej jazdy po mieście. Jak z wytrzymałością. Czy nie będzie kiedyś problemu z dostępnością łożysk?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.