rafalduda_1986 Napisano 26 Kwietnia 2018 Napisano 26 Kwietnia 2018 Cześć, przymierzam się do zakupu pierwszej szosy do tej pory jeżdzę Cube Nature Pro 2016. Znalazłem ciekawą ofertę na allegro http://allegro.pl/cannondale-caad10-ultegra-r-52-30-nowy-wawa-i7285901234.html roweru szukam do jazdy amatorskiej nie w zawodach i żeby było w miarę przyjmenie co do mnie wzrost jakieś 172.
lederfox34 Napisano 26 Kwietnia 2018 Napisano 26 Kwietnia 2018 To scigant więc nie wiem czy bedzie az tak komfortowo jak mozesz mysleć rower wygląda zacnie, niezła okazja, zawsze warto się przymierzyć chociaż łapiesz się w 'widełki' rozmiarowo. Dość ambitne przełożenia więc nie wiem czy szybko będziesz musiał formę łapać czy myśleć o delikatnych modyfikacjach. (chociażby kaseta)
rafalduda_1986 Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Napisano 26 Kwietnia 2018 Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj go obejrzę. Znalazłem jeszcze taki https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-cannondale-synapse-disc-shimano-105-roz-51-CID767-IDtgQUL.html może na początki lepszy?
lederfox34 Napisano 26 Kwietnia 2018 Napisano 26 Kwietnia 2018 Tak, to bardzo wygodny rower w stylu endurance. Czyli wiele godzin w siodelku po różnych np wzniesieniach (napęd bardzo szeroki zakres i miękki). Zawsze możesz też zmienić kasetę na bardziej "zawodnicza". Ogólnie ramy cannondale są wg mnie bez zarzutu. Sprzęt 105 to też wybór optymalny.
gocu Napisano 27 Kwietnia 2018 Napisano 27 Kwietnia 2018 Trzeba było brać tego nowego na Ultegrze, ale jak widać aukcja już zakończona - takie okazje trzeba łapać, a nie tracić czas na pytanie na forach. A co do używki z olxa - sprzedający nawet nie potrafił ustawić sobie kierownicy... I nawet specyfikacji danych nie potrafi podać. A rozmiar 51 może być na ciebie za mały. Jak ci nie zależy na napisie na ramie to kup sobie: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-920-af-id_8402811.html Są i tańsze, na 105, o ile nie przeszkadza ci dziwaczny sposób zamontowania tylnego hamulca.
lederfox34 Napisano 27 Kwietnia 2018 Napisano 27 Kwietnia 2018 Jest jeszcze opcja podkupienia kogoś z linku Bo jak ktoś zdecydowany na taki typ roweru to szybko zapłaci.
rafalduda_1986 Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Napisano 27 Kwietnia 2018 To ja kupiłem tego z Allegro za 5400. Jak go przymierzałem to mnie oczarował plus pozycja nie jest aż tak niewygodna. Nie siedzę na początku bardzo pochylony. Wczoraj przejechałem się kawałek jedyny minus że nie czuje się pewnie jeszcze na takim rowerze ale dzięki Panowie za pomoc
gocu Napisano 27 Kwietnia 2018 Napisano 27 Kwietnia 2018 No i super. Oczywiście że pozycja nie jest niewygodna - dzielenie szosówek na "endurance", "race" i co tam jeszcze chore umysły marketingowców wymyślą to ściema. Na papierze się różnią, a w realu mało kto odróżni (choć oczywiście na w internecie każdy jest ekspertem dla którego różnica 1 stopnia a nachyleniu główki ramy to przepaść
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.