Skocz do zawartości

[3500 - 5500zł] pierwsza Szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To scigant więc nie wiem czy bedzie az tak komfortowo jak mozesz mysleć :)

rower wygląda zacnie, niezła okazja, zawsze warto się przymierzyć chociaż łapiesz się w 'widełki' rozmiarowo. Dość ambitne przełożenia więc nie wiem czy szybko będziesz musiał formę łapać czy myśleć o delikatnych modyfikacjach. (chociażby kaseta) 

Napisano

Tak, to bardzo wygodny rower w stylu endurance. Czyli wiele godzin w siodelku po różnych np wzniesieniach (napęd bardzo szeroki zakres i miękki). Zawsze możesz też zmienić kasetę na bardziej "zawodnicza". Ogólnie ramy cannondale są wg mnie bez zarzutu. Sprzęt 105 to też wybór optymalny. 

Napisano

Trzeba było brać tego nowego na Ultegrze, ale jak widać aukcja już zakończona - takie okazje trzeba łapać, a nie tracić czas na pytanie na forach.

A co do używki z olxa - sprzedający nawet nie potrafił ustawić sobie kierownicy... I nawet specyfikacji danych nie potrafi podać. A rozmiar 51 może być na ciebie za mały.

Jak ci nie zależy na napisie na ramie to kup sobie:

https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-920-af-id_8402811.html

Są i tańsze, na 105, o ile nie przeszkadza ci dziwaczny sposób zamontowania tylnego hamulca.

Napisano

To ja kupiłem tego z Allegro za 5400. Jak go przymierzałem to mnie oczarował plus pozycja nie jest aż tak niewygodna. Nie siedzę na początku bardzo pochylony. Wczoraj przejechałem się kawałek jedyny minus że nie czuje się pewnie jeszcze na takim rowerze ale dzięki Panowie za pomoc :) 

Napisano

No i super.

Oczywiście że pozycja nie jest niewygodna - dzielenie szosówek na "endurance", "race" i co tam jeszcze chore umysły marketingowców wymyślą to ściema. Na papierze się różnią, a w realu mało kto odróżni (choć oczywiście na w internecie każdy jest ekspertem dla którego różnica 1 stopnia a nachyleniu główki ramy to przepaść ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...