lysyadin Napisano 24 Kwietnia 2018 Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam, Od jakiegoś czasu korzystam z pomiaru mocy Stages Ultegra 6800, sparowany jest on z moim komputerkiem V650 od Polar. Otóż, wykonując jakikolwiek trening czy to na rolce czy w plenerze, mam bardzo częste spadki mocy aż do zera (takie sekundowe) i nie jest to spowodowane brakiem kręcenia, bo kadencja jest stała. O ile w trasie mogą być wahania z uwagi na warunki na dworze o tyle na rolce trzymając prędkość i kadencję +/- 3 obr/min również takie spadki DO ZERA występują i to zdarza się np co kilka- kilkanaście sekund! Jako ciekawostkę dodam, że posiadam też zegarek V800 od Polara i takich spadków nie mam! Czy korzysta ktoś z podobnej konfiguracji Polar - Stages i ma albo i nie ma takich problemów? Dodam, że pomiar oddałem na testy - wyszły pozytywne (co v800 potwierdza), jestem również w kontakcie z Polar - jeszcze do końca nie wiedzą dlaczego tak się dzieje. Proszę o jakieś porady, Pozdrawiam
lysyadin Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Napisano 27 Kwietnia 2018 Dla zainteresowanych - jak Polar obiecał - tak zrobił. Wypuścił aktualizację, w której poprawiono wykresy zwłaszcza mocy, dodano TSS, IF, NP oraz segmenty Strava Live. Teraz komputerek wymiata po całości! Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.