Skocz do zawartości

[Linka] Linka do przedniej przerzutki z decathlonu - warto?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję linki do przedniej przerzutki Klamka 6800 + przerzutka CX70 (tak, wiem, 11s + 10s, ale działa ok).

Nie wiem czy jest sens się pakować w polimerowe - nieco się naczytałem że nie są zbyt trwałe a i usyfić pancerze lubią. 

Do tej pory różne serwisy jak mi zakładały to na przód raczej "zwyczajne stalowe" i działały ok, dlatego nie wiem czy jest sens wrzucać coś niesamowitego. Mam do wykorzystania bon w decathlonie a oni mają "uniwersalną" stalową do szosy/MTB i nie wiem, czy nie brać. 

Napisano

Bierz nierdzewną, droższa od zwyklych, najtańszych. Wygląda na pierwszy rzut oka jak najtańsza, ale różni się materiałem. Nadmiar ucinasz po montażu i zakładasz końcówkę linki.

Napisano

Ok, taka właśnie jest do kupienia w deca, więc wezmę u nich w zasadzie za friko przez bon ;) 

Napisano
19 minut temu, lukasamd napisał:

przerzutka CX70 (tak, wiem, 11s + 10s, ale działa ok).

Czyli odwróciłeściąg ? :>

Napisano

Ramę mam z górnym, przedtem była tulejka która odwracała ciąg (pisałem o tym w innym temacie). Wywaliłem, wrzuciłem CX70 na górny ciąg i wszystko śmiga a linka nie musi iść w jakiś śmieszny sposób. 

Napisano

Nie było wiadomo, czy to się uda - różne informacje w sieci były co do mieszania klamek pod 11s i przerzutek 10s. No ale działa. I to bez dokładnego wyregulowania, bez śruby baryłkowej itd. Teraz chcę zmienić linkę bo obecna jest za krótka no i przy okazji śrubę sobie wstawię abym mógł dokładnie wyregulować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...