Skocz do zawartości

[haki przerzutki] Zamienniki

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem , bo pękł mi właśnie hak przerzutki w Kross Evado 5.0. Oryginał o oznaczeniu Kross DP-6 albo DP-11 ma cenę z księżyca, natomiast w necie są kilkukrotnie tańsze zamienniki. Więc brać oryginał czy zamiennik da radę?

Napisano
23 godziny temu, MMMAAACCC7 napisał:

bierz zamiennik, hak po to jest, by się łamał, żeby Ci się rama nie połamała

Dobra zaryzykowałem. Musiałem trochę spiłować róg aby hak wlazł w gniazdo w ramie ale dałem radę. Poza tym zamiennik jest nieco szerszy w tym miejscu gdzie oryginał ma jeden z otworów gwintowanych (ten mały po lewej) , a właśnie tam mi pękł oryginał, takie wąskie gardło

Hak Kross DP-6.jpg

• 1 rok później...
Napisano
W dniu 12.04.2018 o 09:33, Thomlodz napisał:

Dobra zaryzykowałem. Musiałem trochę spiłować róg aby hak wlazł w gniazdo w ramie ale dałem radę. Poza tym zamiennik jest nieco szerszy w tym miejscu gdzie oryginał ma jeden z otworów gwintowanych (ten mały po lewej) , a właśnie tam mi pękł oryginał, takie wąskie gardło

Teraz kupiłem zamiennik o oznaczeniu IB-GW-7B , ładnie zapakowany, na kartonie był napis "made in Taiwan". Nic nie trzeba było piłować, hak pasował idealnie.

Tak więc proponowałbym  aby w tym wątku dopisywać rózne wersje zamienników oryginalnych haków, nie przepłacajmy za coś co jest taki samo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...