Gość Napisano 11 Kwietnia 2018 Napisano 11 Kwietnia 2018 Mam problem , bo pękł mi właśnie hak przerzutki w Kross Evado 5.0. Oryginał o oznaczeniu Kross DP-6 albo DP-11 ma cenę z księżyca, natomiast w necie są kilkukrotnie tańsze zamienniki. Więc brać oryginał czy zamiennik da radę?
MMMAAACCC7 Napisano 11 Kwietnia 2018 Napisano 11 Kwietnia 2018 bierz zamiennik, hak po to jest, by się łamał, żeby Ci się rama nie połamała
pawel2208 Napisano 11 Kwietnia 2018 Napisano 11 Kwietnia 2018 Kiedyś te haki były chyba po 30zł w Krossie, ale widzę, że zdrożały.
Gość Napisano 12 Kwietnia 2018 Napisano 12 Kwietnia 2018 23 godziny temu, MMMAAACCC7 napisał: bierz zamiennik, hak po to jest, by się łamał, żeby Ci się rama nie połamała Dobra zaryzykowałem. Musiałem trochę spiłować róg aby hak wlazł w gniazdo w ramie ale dałem radę. Poza tym zamiennik jest nieco szerszy w tym miejscu gdzie oryginał ma jeden z otworów gwintowanych (ten mały po lewej) , a właśnie tam mi pękł oryginał, takie wąskie gardło
Gość Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 W dniu 12.04.2018 o 09:33, Thomlodz napisał: Dobra zaryzykowałem. Musiałem trochę spiłować róg aby hak wlazł w gniazdo w ramie ale dałem radę. Poza tym zamiennik jest nieco szerszy w tym miejscu gdzie oryginał ma jeden z otworów gwintowanych (ten mały po lewej) , a właśnie tam mi pękł oryginał, takie wąskie gardło Teraz kupiłem zamiennik o oznaczeniu IB-GW-7B , ładnie zapakowany, na kartonie był napis "made in Taiwan". Nic nie trzeba było piłować, hak pasował idealnie. Tak więc proponowałbym aby w tym wątku dopisywać rózne wersje zamienników oryginalnych haków, nie przepłacajmy za coś co jest taki samo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.