iwojima Napisano 9 Kwietnia 2018 Napisano 9 Kwietnia 2018 Cześć. Zamierzam kupić swój pierwszy nowy rower. Dotychczas jeździłem jakimś troszkę za małym kandsem energy 700 ale podejrzewam że jest to sztuka poskładana z wielu innych rowerów . Codzienna szybka trasa kilka km do pracy często chodnikami miasta na dużej prędkości, lubię podskoczyć przed krawężnikiem itd. Co drugi weekend dłuższy wypad na normalne drogi zahaczając o drogi leśne. Dużo ćwiczę waga 80-100kg w zależności od celów treningowych, wzrost 175. Podoba mi się rockrider 540 i merida big seven 20D. Czy ktoś obeznany w temacie rowerów mógłby mi doradzić? Różnica w osprzęcie chyba nie jest duża, wizualnie wolę meride ale zanim wydane pieniądze poporsze o opinie ludzi z wyższym stażem Chce przeznaczyć na rower max 2000zl. Dziękuje za każdą pomoc.
gocu Napisano 9 Kwietnia 2018 Napisano 9 Kwietnia 2018 No to 2 tysiące złotych czy 2 miliony złotych?
iwojima Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Napisano 9 Kwietnia 2018 37 minut temu, gocu napisał: No to 2 tysiące złotych czy 2 miliony złotych? oczywiście chodzi o 2 tysiące bystrzaku dzięki Teraz, Pablo59 napisał: RR540 i koniec tematu... Dlaczego rockrider lepszy? mógłbym prosić o obszerniejszą odpowiedź? może jeszcze inne typy do ww zastosowania w tej cenie?
Pablo59 Napisano 9 Kwietnia 2018 Napisano 9 Kwietnia 2018 Dlaczego to łatwo znajdziesz, bo dziesiątki razy ten temat był już tu ćwiczony ...Łącznie z podaniem alternatyw ciut słabszych i zdecydowanie słabszych
iwojima Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Napisano 9 Kwietnia 2018 Teraz, Pablo59 napisał: Dlaczego to łatwo znajdziesz, bo dziesiątki razy ten temat był już tu ćwiczony ...Łącznie z podaniem alternatyw ciut słabszych i zdecydowanie słabszych Kolego jeśli nie chcesz mi pomóc to nie pomagaj. Wiem o istnieniu opcji szukaj oraz czytam fora zanim napisze post. Skoro go napisałem to szukam konkretnej pomocy dla siebie. Ktoś obeznany w temacie czyta mój post rzuca mi propozycje z małym opisem dlaczego tak a nie inaczej i tyle za taką pomoc dziękuje i lece przymierzyć a potem zakupić rower, reszta jest zbędna.
iwojima Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Napisano 9 Kwietnia 2018 Byłem w kilku sklepach stacjonarnych jednak wszędzie trafiam na kobiety które chcą mi sprzedać to co jest u nich w sklepie a nie doradzić więc zwracam się jeszcze raz z prośbą, co powinienem wybrać, kros, trek, b'twin, Giant czy merida. Wszystkie modele dostępne w cenach 1700-2400 zł, bardzo proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.