Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Mocne i lekkie?

FreakWL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

czy istnieje U-LOCK/łańcuch/inne zabezpieczenie, które będzie gwarantować względne bezpieczeństwo jednośladu nie ważąc jednocześnie 2kg? Będę je najpewniej woził na plecach, stąd pytanie (nie chcę mieć poobijanych kręgów) :)

Widziałem ONGUARD'a 5801, pytanie czy ktoś z podobnej szekli korzystał - jest to coś warte? (waga ~ 1kg z linką)

Napisano

Szekla Onguard jest spoko, ale linka jako zabezpieczenie roweru w mieście to nieporozumienie. Nie zrozumie ten, kto nie spróbuję swojej przeciąć za pomocą zwykłego sekatora ogrodowego lub dobrych kombinerek. Nawet linka 1cm rowerowa jest na jeden ciach.

Od pewnego czasu zabieram tylko dużego ulocka 35cm.

Napisano

W kwestii linki nie mam wątpliwości - pic na wodę, ale może bym dodatkowo coś poplątał :)

Co do szekli.. dobra wiadomo, ma ciężar gatunkowy (koło 2kg jest spory wybór Abusów/Kryptonitów i innych) - a jakaś względnie znośna ważąca >pinczera? (takie małe szczekające g)

Napisano

Dzięki - faktycznie, łańcuch potrafi ważyć dobre 4kg. Szekla przy ~1,5 żelastwa pikuś. Widziałem, że są lekkie ABUSY, ale to już wydatek 300/400 pln co wolę sobie tymczasowo podarować, zwłaszcza że niezbyt często planuję zostawiać rower gdziekolwiek (i nie szczególnie długo). Jedzie Pitbull 8002 w wersji przedłużonej :)

Dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...