FreakWL Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Witam wszystkich, czy istnieje U-LOCK/łańcuch/inne zabezpieczenie, które będzie gwarantować względne bezpieczeństwo jednośladu nie ważąc jednocześnie 2kg? Będę je najpewniej woził na plecach, stąd pytanie (nie chcę mieć poobijanych kręgów) Widziałem ONGUARD'a 5801, pytanie czy ktoś z podobnej szekli korzystał - jest to coś warte? (waga ~ 1kg z linką)
rambolbambol Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Szekla Onguard jest spoko, ale linka jako zabezpieczenie roweru w mieście to nieporozumienie. Nie zrozumie ten, kto nie spróbuję swojej przeciąć za pomocą zwykłego sekatora ogrodowego lub dobrych kombinerek. Nawet linka 1cm rowerowa jest na jeden ciach. Od pewnego czasu zabieram tylko dużego ulocka 35cm.
FreakWL Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Napisano 4 Kwietnia 2018 W kwestii linki nie mam wątpliwości - pic na wodę, ale może bym dodatkowo coś poplątał Co do szekli.. dobra wiadomo, ma ciężar gatunkowy (koło 2kg jest spory wybór Abusów/Kryptonitów i innych) - a jakaś względnie znośna ważąca >pinczera? (takie małe szczekające g)
rowerzysta01 Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 @FreakWL łańcuchy są ciężkie same w sobie, zapięcia składane lekkie, za to mało bezpieczne, u-lock jest odpowiedni, wszystko zależny od ceny, możesz kupić kryptonite evolution 4 lub onguard 8003, lub 8005, 8000, 8002
FreakWL Napisano 7 Kwietnia 2018 Autor Napisano 7 Kwietnia 2018 Dzięki - faktycznie, łańcuch potrafi ważyć dobre 4kg. Szekla przy ~1,5 żelastwa pikuś. Widziałem, że są lekkie ABUSY, ale to już wydatek 300/400 pln co wolę sobie tymczasowo podarować, zwłaszcza że niezbyt często planuję zostawiać rower gdziekolwiek (i nie szczególnie długo). Jedzie Pitbull 8002 w wersji przedłużonej Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.