tzby Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Mam rower Kellys Scarp 2008. Jest to MTB, które na dzień dzisiejszy ma problemy z hamulcami, przerzutkami i pewnie jeszcze coś by się znalazło. Zastanawiam się więc, czy próbować samemu go naprawiać. Przyznam, że jestem amatorem z jedynie podstawową wiedzą. Może oddać go do serwisu? Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie zakup nowego. Będę głównie jeździł po mieście, gdzie jest trochę dróg rowerowych, ale także chetnie wyjadę na trasę łagodniejszą leśną trasę. Mam 186cm i 87kg. Myślę więc o typie roweru MTB, ale jestem otwarty na wszelkie propozycje. Znalazłem taki rower, co sądzicie? http://allegro.pl/kross-level-black-edition-7-1-limit-edycja-27-5-i6883968096.html
korekpl Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Jeśli głównie miasto i las czasami, to cross może być ciekawszą opcją, bardziej uniwersalny, mniejsze opory toczenia, mniej agresywna pozycja, która ma znaczenie podczas dłuższej trasy
lederfox34 Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Nie odczujesz zdecydowanej poprawy kupując model proponowany. W budżecie lub lekko ponad niego poszukaj czegoś z decathlonu. 540 rockeridera jeśli preferujesz mtb lub coś z wersji cross.(jest promocja na riverside 900teraz)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.