Bruno824 Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Cześć, posiadam obecnie naped 2x10 36/24 przerzutka tył deore xt 10s kaseta deore 11-36 przerzutka przod sram x7. Przedni blat 36T posiadam ze starej korby 3x9 (dobry stan). Problemem jest to, ze regulowałem przerzutke już kilka razy i niby na stojaku wszystko fajnie chodzi a podczas jazdy albo nie wrzuca na duży blat a jak napne bardzie linke to przerzuca na zewnątrz.. przerzutke regulowałem już kilka godzin i na stojaku fajnie to chodzi a podczas jazdy albo nie wrzuci albo jak dokrece to przerzuci.. regulowałem wzorując się na filmikach instruktażowych których jest od groma na yt i tych zasad się trzymałem. Teraz nasuwa mi się pytanie, może ten blat 3x9 nie jest kompatybilny do napędów 2x. Jak wrzucam z młynka na duży blat to ten łańcuch się ślizga po tym dużym blacie, na chwile się wpina i prześlizguje na zewnątrz, regulacji już próbowałem na wszelkie możliwe sposob, Wiec wydaje mi się ze to nie jest problemem. Może ta zębatka być zła? Poratujecie? Jakiś pomysł?
MMMAAACCC7 Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 po pierwsze, zębatki powinny być dopasowane do siebie (tzn jak miałeś 3x9 to blaty miały rampy dostosowane wzajemnie pod siebie, pod swoje odległości, wysokości), da się to wyregulować, po drugie może po prostu przerzutka przednia nie ogarnia współpracy z 2 rzędowym napędem, nie jest pod niego dopasowana, po trzecie nie piszesz z jakimi manetkami to współpracuje.
Bruno824 Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Napisano 3 Kwietnia 2018 Ta przerzutka jest do napędów 2x10. Manetka lewa sram x7 prawa shimano zee
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.