Skocz do zawartości

[1300-2000zł] Rower crossowy/trekkingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

Szukam roweru crossowego/trekkingowego (nie mam na myśli takich trekkingów z błotnikami i koszykiem z przodu, coś bardziej sportowego ;)) do 2000zł. Zależy mi aby nie była to najniższa grupa osprzętu (tourney), napęd 3x8 lub więcej, przedni amortyzator. Nie wiem w jakim celu, ale podaję, że mój wzrost to 173 cm, masa 54 kg i mam 15 lat.

Dzięki!

Napisano

Wzrost jest potrzebny do określenia wielkości ramy  (choć jeszcze bardziej długość nogi się przydaje) - póki co pewnie jednak 17-18"

W miarę rozsądny sprzęt (alivio 3x9 i widelec z blokadą) znajdziesz juz w crossie za 1500 - pod 2000 to będą już z tarczowymi hamulcami hydraulicznymi (a nie wiem czy przy twojej masie będą niezbędne) - pewnie jeszcze trochę  podrośniesz, więc rower nie koniecznie "docelowy na wymiar" a żeby pasował tu i teraz.

kopalnią wiedzy jaki wybrać jest wątek "[1300- 1800] jaki cross " - czytaj od ostatnich postów wstecz :) ewentualnie podeprzyj sie analogicznymi za 1500 oraz 2000 zł.

Hitem ~1600 jest vellberg explorer 4.1 (deore / alivio i octalink dodatkowo w standardzie) - ale akurat 17" ramy "wyszły"

Napisano

Okej dzięki, a co do rozmiaru to wolałbym kupić właśnie trochę większy, aby mieć go kilka lat; może nawet do osiągnięcia takiego wzrostu, że już wyższy nie będę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...