Percon Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Moje pytanie odnosi się do pomocy w wyborze kastety 10 rzędów + łańcuch. Ostatnio, nie wiem ile miesięcy temu to było, dosyć dawno, podczas normalnej przejażdżki po mieście, zepsuła mi się stara tylna przerzutka. Moja wina, używam sprzętu do granic możliwości, miałem tego świadomość, a nawet i więcej, wiedziałem, że w miarę działa. Z racji tego, iż z biegiem czasu jeżdżę coraz rzadziej, olałem to wszystko. Skończyło się na tym, że poza przerzutką, pękł hak od ramy, szprycha, a kilka innych wygięło się. Mam Big Hit'a z 2008, Shimano Zee [korba], planuję dokupić przerzutkę tylną Zee RD-M640 (10 biegów) + dźwignię przerzutki Zee SL-M640. Pozostają 2 elementy co do których nie mam żadnego pojęcia na co się zdecydować, wspomniana kaseta i łańcuch. Jeśli chodzi o sprzęt, to wymieniam rzadko, tak samo jak i jeżdżę. Nie szaleję [już] na rowerze, bardziej po mieście, czy gdzieś, ale w dzicz też się zapuszczam. Patrząc po cenach w sklepie, do 400 zł pewnie coś się wybierze, co będzie ze sobą i z resztą części dobrze współgrać. Na wadze mi nie zależy, wolę wytrzymałość.
gtb Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Łańcuch KMC X10 + kaseta Shimano HG50-10/HG500 (stopniowanie w zależności od wybranej wersji przerzutki - 11-28 dla DH i 11-36 dla FR).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.