Virus333 Napisano 27 Października 2006 Napisano 27 Października 2006 witam! ostatnio dorwalem sie do starej zzr'ki i pod koniec generalnego remontu napotkałem taki problem (podkreslam, ze o sprzecie rowerowy wiem bardzo malo ). Otóż mam problem z doborem lancucha. dorwalem jakis stary lancuch od mtb i na tylnych zebatkach lezal dobrze, zas na przedniej wyglada to tak, jakby ogniwa byly troszke za krótkie. I tu pojawia sie moje pytanie - czy do lancuch do szosy rozni sie od mtb? gdzie i ew. w jakiej cenie moge znaleźć cos co by moglo pasowac? dzieki panowe za fatyge Virus333
Badb Catha Napisano 27 Października 2006 Napisano 27 Października 2006 A kaseta ilu rzędowa? Łańcuchy różnią się np. grubością. Post skromny, bo znawcą tematu nie jestem.
Virus333 Napisano 27 Października 2006 Autor Napisano 27 Października 2006 z tylu kaseta jest 3 rzedowa, z przodu mam 1 blat. wlasnie chodzi o to ze na szerokosc wszystko jest w porzadku tylko na dlugosc z przodu cos nie pasueje
Jażem Napisano 3 Czerwca 2007 Napisano 3 Czerwca 2007 witam!ostatnio dorwalem sie do starej zzr'ki i pod koniec generalnego remontu napotkałem taki problem (podkreslam, ze o sprzecie rowerowy wiem bardzo malo ). Otóż mam problem z doborem lancucha. dorwalem jakis stary lancuch od mtb i na tylnych zebatkach lezal dobrze, zas na przedniej wyglada to tak, jakby ogniwa byly troszke za krótkie. I tu pojawia sie moje pytanie - czy do lancuch do szosy rozni sie od mtb? gdzie i ew. w jakiej cenie moge znaleźć cos co by moglo pasowac? dzieki panowe za fatyge Virus333 Łańcuchy nigdy nie różnią sie długością.Jedyne różnice w rozmiarach dotyczą ilości zębatek w kasecie,co rzutuje na grubość łańcucha,jaki powinien być zastosowany.Tak więc coś prawdopodobnie jest bardzo zużyte.Z tego co piszesz,to łańcuch jest stary,więc powinien być rozciągnięty i problem powinien być raczej w drugą stronę.Być może więc twój blat jest kompletnie zajechany,ale to mówię w ciemno.Bez oględzin nie można powiedzieć nic pewnego,poza tym,co w pierwszym zdaniu.
Virus333 Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Napisano 3 Czerwca 2007 juz dalem sobie z tym rade. Problem został rozwiazany w bardzo prosty sposob - zalozylem lancuch od bmx'a i wszystko smiga jak sie patrzy fotki mozna zobaczyć w temacie o starych szoskach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.