Skocz do zawartości

[Amortyzator] Wymiana amortyzatora Suntour NEX HLO 75mm, na ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemano

Zdaję sobie sprawę z tego, że amortyzator który mam w rowerze Staiger Idahoo 28", to nie jest jakaś wysoka pólka i komfort jazdy podczas używania nie należy do najwyższych, dlatego chciałbym go wymienić, ale na jaki?  Niestety moja wiedza w tym temacie jest znikoma, więc liczę tylko na Waszą pomoc, jeśli chodzi o przeznaczenie, to jeżdżę zarówno po asfalcie jak i po drogach leśnych, szutrowych gdzie o dziury te małe i duże nie trudno, nie mam pojęcia jaką wielkość skoku powinienem wybrać ? Głównie zależy mi na tym, aby blokadę skoku posiadał na kierownicy i był w kolorze czarnym, aby pasował wizualnie do roweru, mogę przeznaczyć na zakup 1500zł ewentualnie dołożyć 200zł jeśli warto, myślę, że w tej cenie kupi się już coś porządnego, dlatego może polecicie model warty zakupu w tym przedziale cenowym ? Jeśli mam podać jakieś dodatkowe właściwości do zamontowania, to napiszcie, pierwszy raz będę wymieniał amortyzator, więc bez śmiechu proszę.

Napisano

Dziękuję gtb

Sam się na tym nie znam i jak ja bym już coś wybrał to lepiej nie gadać, dlatego zależy mi na Waszej pomocy, jakim skokiem powinienem się sugerować i czy nie będzie problemu z montażem do roweru, chodzi mi o to, czy na pewno będzie pasował?

Napisano

Skok bierzesz taki jaki miałeś , rurę masz prostą 1 1/8 (z tego co widzę w necie) zatem pozostanie tylko docięciem rury sterowej , nabicie bieżni i gwiazdki , montaż i cieszyć się nowym widłem. Dobrze też zrobić serwis zerowy ale to wszystko mógłbyś zrobić w sklepie z którego pochodzi link.

Napisano

Ten jest do ramy z główką taperowaną. Który rocznik jest twojego roweru bo widzę , że te nowsze mają tapera i wówczas taki by pasował.

Napisano

2014r. A w gwoli wyjaśnienia, pytałem o niego, bo mam kolor roweru to właśnie czarny połysk i ten pasowałby idealnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...