Skocz do zawartości

[Cross 3000zł] pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej witam ponownie....

Jakiś rok/półtora temu siedziałem tu i szukałem roweru dla siebie. Wybrałem wtedy Kellysa TNT 90.  Niestety długo się niem nie nacieszyłem bo mi go zwineli w październiku z piwnicy !!!

Lekko się załamałem bo mało $$ na niego nie wydałem a tu śladu po nim nie ma :( jedno dobre, że nie brałem go na raty bo jeszcze bym go spłacał. Oczywiście spraawa na Policji ale wiadomo co z tego bedzie...

Kellyskiem śmigało się fajnie, ale jednak zakup 29er na warunki szosowo i leśno duktowe to chyba był przerost formy nad treścią. Chociaż wtedy kupiłem bardziej oczyma bo rowerek był w fajnym malowaniu.

Teraz raczej skłaniam się ku Crossowi.  Budżet jakim dysponuje to około 3tys. 

Szkoda, że nie szukałem wczesniej bo pewnie było więcej wyboru w lepszych cenach no ale dopiero teraz jakoś przestałem wierzyć, że go odzyskam i trzeba kupić coś nowego. A poza tym nie miałem jeszcze odłozonej $$.

Prosiłbym o pomoc w wybraniu czegoś fajnego na jakimś dobrym osprzęcie.

Rozglądałem się min. za Orkanem np takim ??

http://allegro.pl/romet-orkan-5-m-meski-rower-crossowy-r21-deore-xt-i7140874962.html#imglayer

Ewentualnie może jakiś Unibike ??

Chyba w tych markach bedzie najlepszy stosunek cena/jakość/wyposarzenie

Będę wdzięczy za wszelką pomoc...

Aaa i może jeszcze gabaryty moje podam 186@92 ;)

Rower będzie pewnie z zakupu w sieci także tu dobór rozmiaru ramy też ważny.

Napisano

Czy w tym budżecie coś jeszcze zasługuje na uwagę ??

Ewentualnie jeśli nie udałoby mi się dobić z gotówką do kwoty zakupu Orkana to co byście polecili ?

Moja jazda to głównie dojazd do pracy około 3km w jedna strone oraz weekendowe wypady za miasto z narzeczoną, także chyba jakiś wielkich wodotrysków tez nie potrzebuje ? Chociaż wiadomo to zawsze chciałoby się mieć coś lepszego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...