Skocz do zawartości

[MTB] cena do 1500 zl

Dafor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcialbym zakupic nowy rower a ze slabo sie znam na tym ktory rower jest dobry a ktory nie to postanowiłem zwrocic sie do was. Do tej pory jezdzilem rowerem ktory sprawial wrazenie jakby w pewnym monencie podczae jazdy mial sie rozsypac i tym razem chciałbym sie poradzic przed kupnem. 

Troche przegladalem internet i widzialem ze Romet Rambler byl dosc dobrze oceniany, co o tym myslicie? I ktory dokladnie warto wziac bo jest ich kilka. Ogolnie Giant'y widzialem ze sa chwalone. Prosilbym o jakies propozycje rowerow ktore waszym zdaniem warto kupic. 

Jeszcze tak nawiasem mowiac ciekawi mnie jakie macie zdanie na temat rowerow z decsthlonu typu: B'Twin Rockrider 520

Z gory dzieki za kazda pomocna wypowiedz.

Napisano

Co myslicie o tym rowerze? Warto kupic? Ma w miare dobry sprzet?

http://www.ebay.de/itm/263185132293

Do tej pory jezdzilem rowerem praktycznie po samym asfalcie, czasem sie trafila jakas poboczna droga i kupujac nowy rower mysle ze dalej tak zostanie dlatego chcialbym by ktos doradzil pod takim katem.

Napisano

Decathlon jak Decathlon, serwis beznadziejny. Nie wiem specjalnie co w tej sytuacji ma znaczyć dobre warunki gwarancyjne.... przy byle usterce zostawianie roweru na grube tygodnie w serwisie? Godziny spędzone na kłótniach czyja wina że się coś rozsypało w pierwszym tygodniu używania roweru dziecięcego na przykład? Rzecznik praw konsumenta potrzebny żeby uznano oczywistą reklamację? Ostrożnie z szerzeniem mitu o ich świetnych warunkach gwarancyjnych. Sam się dałem na to nabrać i jest niestety lipa. Finalnie wszystko mi uznano ale nie bez walki. Uwielbiam Decathon, wiele kasy u nich zostawiłem/zostawię, ale na pewno nic co jeździ u nich już nie kupię.

Napisano

Ciezko sie zdecydowac co do Decathlonu, troche ryzykowne jest kupowanie tam roweru. Chociaz bylem w Decathlonie i wsiadlem na niektore rowery i ten RR540 naprawde robi wrazenie. Moze i mylne ale fajnie sie na nim jezdzi. Jednak wazne jest by sie nie rozsypal po miesiacu czy kilku pierwszych miesiacach.

Co do rowerow to co powiecie na Giant Roam 3 crossbike 28 cali (2017) ?

Napisano

Lepszym wyborem będzie jednak Rambler, niekoniecznie ten który podesłałeś w linku. W budżecie zmieścisz się z Ramblerem 27,5 1, jednak warto dołożyć do Ramblera 27,5 2, ma już hamulce tarczowe hydrauliczne, i przyzwoity osprzęt. Im lepszy sprzęt tym większa szansa, że złapiesz bakcyla :) Nie powinieneś mieć problemów z ewentualnym serwisem, mają punkty w całej Polsce.

Jeśli jednak jeździsz głównie po mieście, plus czasami drogi nieutwardzone rower crossowy powinien lepiej spełnić Twoje oczekiwania, geometria ramy bardziej komfortowa, węższe opony (mniejsze opory toczenia).

Napisano

Kurde jak tak czasem czytam gdy ktos napisze ze dany rower jest lepszy od innego to sie zastanawiam po czym to poznac :D w sensie ze chcialbym to wiedzieć by nie musiec sie innych radzic tylko potrafic sobie sam wybrac. 

A tak nawiasem mowiac to aktualnie nie przebywam w Polsce dlatego bardziej szukam na zagranicznych stronach. A najlepiej na niemieckich. I wlasnie problem w tym ze nie jest latwo gdzies w necie znalesc taki rower jak rambler dlatego myslalem by jakis odpowiednik znalesc co nie idzie zbyt latwo. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...