Skocz do zawartości

[kaseta] przejscie na grupę SLX M7000 z kasety 8biegowej MBike renegade 0.4 dsc

NATE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

chce w tym roku przejść na całą grupę SLX M7000.

Mam MBIke renegade 0.4 dsc i zajechałem juz ten osprzęt jego cały, a potem następny i następny itd... chce coś innego spróbować. czy SLX M7000 z 11 biegami wejdzie? Z tego, co czytam każdy 8-9-10 biegowy przyjmie 11 biegów SLXa ale chciałem się upewnić, zanim wydam na całą grupę. Z przodu chcę mieć 3 zębatki.

Obecnie mam na włożoną kasetę CS-HG41, 8 rzędowa. Koła jeśli mają znaczenie to są na łożyskach Novatec NT-D041SB i NT-D042SB.

czy przewidujecie też jakieś problemy w innym miejscu przy przejsciu na SLXa w tym rowerze? Będę wdzięczny za pomoc !

Napisano

Novatec 042 bez problemu przyjmie kasetę 11s , zastanów się tylko nad sensem 3 blatów z przodu (dla SLX M7000 nawet shiamno nie przewidziało wersji 3x11 i nie ma przerzutki tylnej z tej grupy która by ogarnęła taką pojemność).

Napisano

ok.

co zatem proponujesz? z przodu 2x z tyłu 11, czy z przodu 3x z tyłu 10 ?

Myślisz, ze bede miał jakieś problemy w innym miejscu z przejsciem na tą grupę ? 

Napisano

Sensowniejsze wydaje się 2x11 . Żadnych problemów nie powinno być pod warunkiem odpowiedniego dobrania wszystkiego , jedyne co przydałoby się zrobić to planowanie mufy pod korbę ze zintegrowaną osią (skoro do tej pory miałeś 8s to domniemam że takowej nie miałeś).

Napisano

Ok, dzieki !

Nie mam takiej wiedzy, jak Ty kolego wiec naprawde szczerze dziękuję za rozjaśnienie tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...