user602 Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 WItajcie! Nosze się z zamiarem wymiany korby w moim rowerze. Będę to robił pierwszy raz - proszę o wyrozumiałość suportu nie wymieniam (wszystko z nim ok). Szukam korby no i oczywiście ogromny wybór....moje pytanie brzmi: skoro zamierzam zostawić suport który mam czy moja korba musi być ściśle przeznaczona pod ten wymiar. Niektórzy sprzedający piszą: "sugerowana długość wkładu suportu" np. 126mm, lub 113 mm, a niektórzy w ogóle nie zamieszczają takiej informacji. Stąd moje pytanie...Nie chcę kupić nie pasującej do mnie korby... Moja stara korba: Shimano Acera Fc-M391 3x9 Mój wkład suportu: Shimano Bb-Es25 68/126mm Z góry przepraszam, jeżeli gdzieś poruszany już był ten wątek ale w szukajce nie znalazłem...
Tatanka Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Korba musi być pod wymiar suportu.Dodatkowa stopniowanie korby powinno być jak w starej jeśli nie chcesz mieć problemów z wyregulowaniem przedniej przerzutki.Oczywiście czasami udaje sie zakładanie teoretycznie niepasujących podzespołów.
user602 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Napisano 5 Stycznia 2018 Dziękuję za szybką i zwięzłą odpowiedź - szukam zatem korby pod rozmiar suportu
user602 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Napisano 5 Stycznia 2018 ma jakieś 10 tyś km...łańcuch spada, zęby pościerane....wymieniam też kasetę i łańcuch
Tatanka Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Nie wiem jakie masz stopniowanie,ale jeśli 44-32-22 to tutaj kupisz poniżej 100 https://allegro.pl/uzytkownik/Xtremes/mechanizmy-korbowe-i-czesci-tarcze-i-czesci-251531?order=m
Tatanka Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Tylko że szukaj z modelu 430.Będą pasowały.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.