TuR1smo Napisano 17 Grudnia 2017 Napisano 17 Grudnia 2017 Cześć, od maja tego roku jeżdżę sobie na rowerze crossowym Trek DS 2 - jestem bardzo zadowolony z zakupu, w porównaniu do mojego poprzedniego roweru który dostałem na komunię to niebo, a ziemia Apetyt rośnie w miarę jeżdżenia i po kilku dłuższych trasach, w szczególności po 126km do Boszkowa postanowiłem trochę ten rowerek przyśpieszyć na przyszłą wiosnę. Chciałbym wymienić opony na węższe, szybsze na asfalcie.. aktualnie seryjnie mam Bontragery 700x38 - chciałbym zejść do niższych wartości, może 28 ? Nie wiem tylko na co obręcze mi pozwalają, a ich nie chciałbym zmieniać. Nie chcę wydawać sporo pieniędzy.. na opony i tak łącznie planowałem przeznaczyć 200zł. Na oficjalne stronie Treka widziałem opony które wstępnie by mnie interesowały (pytanie zasadnicze czy obręcz pozwala na 28C, czy nie jest to przepłacanie bo mogę dostać coś innego np. na allegro): Link 1 , Link 2 Jesteście w stanie mi coś konkretnego polecić ? Zależy mi na jak największej prędkości i jak najmniejszych oporach toczenia. Na aktualnych więcej niż śr. 23/24 nie jestem w stanie uzyskać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.