Skocz do zawartości

[do 5500] Enduro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema!

Od jakiegoś czasu zbieram na używany rower enduro, służący do wymagających zjazdów, ale też do zwykłego poruszania się po mieście.

Mój wzrost i waga to 168 i 57kg. Szukam czegoś między 140/160 mm skoku z przodu i z tyłu (z tyłu może być trochę mniej) najlepiej na całym osprzęcie XT. Dodam że do 200 zł więcej mogę dopłacić ale na większy przyrost pieniędzy mogę liczyć za rok, ale raczej tyle nie dotrwam bo aktualnie jeżdżę na rowerze prawie 30 kilogramowym :icon_confused: Macie jakieś propozycje? 

Napisano

To tylko oferta, nie mają Moona na stanie i nie można go już zamówić, wiem bo dzwoniłem do nich. Większość dostępnych w necie to rozmiar S, jak potrzebny większy to lista dystrybutorów ze strony Krossa i siedzenie na telefonie...

Napisano

...Jeśli ma być nowy to może Kellys Swag 10 ? W tej kwocie będzie ciężko chyba że używany wchodzi w grę to na olx jest całkiem sporo ciekawych ofert.

Napisano

Akurat tego nie zapomniałem dopisać :P ,,Na używany rower" używany jak najbardziej. Nowy nawet nie wchodzi w grę bo w fullu za taką cenę to o XT mogę pomarzyć  :teehee: ,jednak chciałbym rower nie dojechany zbyt mocno ;)

Napisano

Czy deore XT to deore, czy w końcu XT? Klasa wyżej czy niżej od SLX?

"Deore XT" to pełna nazwa grupy (w skrócie często określane XT) niżej jest SLX a dopiero po nim Deore.

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

To jest przy dobrych wiatrach niemal 8 letni rower...

... wraz ze wszystkimi problemami płynacymi z tak zaawansowanego wiekiem sprzęta.

Osobista, bardzo detaliczna inspekcja w tym wypadku to obowiązek.

Szacunek...

I.

Napisano

Wszystko fajnie tylko sprzedjacy chyba nie chcial sie pochwalic informacja na temat kol, a te sa chyba 26 calowe, wiec jezeli interesuje Cie male kolo to nie jest to najgorsza propozycja.

Osobiscie takiej kwoty na rower 26'' bym nie wydawal, poniewaz te rowery coraz ciezej odsprzedac za dobra cene.

• Mod Team
Napisano
ale też do zwykłego poruszania się po mieście.

BTW, oczywiście zdajesz sobie sprawę, że pełnobujany rower, szczególnie o takim zakresie zawiasów, tak się nadaje na mieszczucha jak kangur na kontener?

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Raczej chodziło mi o to, żeby posiadał blokadę dampera :P

No sorrygrucha, ale nikt tu nie jest wróżką i jasnowidzem, żeby wiedzieć czy chodzi Ci o blokadę, czy o zastrzyk w kolano ;)

Cały czas podtrzymuję, że taki rower to delikanie słaby materiał na mieszczucha...

Szacunek...

I.

Napisano

Warto ? No way . Na szybko 

rama 1,5 , damper 0,5 , amor 1,5 , myk myk 0,5 , koła 0.5 , hample 0,5 . I mamy 5 tys bez połowy roweru. I teraz porównaj sobie z tym Swagiem co go podlinkowałem

Skladasz rower pod siebie z podzespolami, ktore chcesz, dlatego uwazam ze warto skladac sobie rower. Jak jestes cierpliwy i wyszukujesz dobre oferty to na pewno jestes w stanie zbudowac caly rower za 5,5k - na pewno nie raz widziales czesci, ktorych ktos chce sie pozbyc na teraz w absurdalnie niskich cenach.

A co do tego SWAG'a to naprawde fajna propozycja, sprawdzilem specyfikacje i ciezko jest sie tam do czegos przyczepic za taka cene + obrecze wymienione na pancerne 471 co tylko dodaje do wartosci.

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie, a nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem. Które strony/sklepy/producenci rowerów mają najlepsze przeceny black Friday? Bo w sumie zbliża się 24.11 a słyszałem że można wyhaczyć całkiem fajne rowery nawet 30% taniej

A druga sprawa, to okazało się że mam jeszcze rower, którym spokojnie mógłbym jeździć po asfalcie więc jednak wykorzystanie tego którego kupię może być 100% do enduro, a nie do jazdy po mieście 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...