JanuszOffroad Napisano 6 Listopada 2017 Napisano 6 Listopada 2017 Siema! Od jakiegoś czasu zbieram na używany rower enduro, służący do wymagających zjazdów, ale też do zwykłego poruszania się po mieście. Mój wzrost i waga to 168 i 57kg. Szukam czegoś między 140/160 mm skoku z przodu i z tyłu (z tyłu może być trochę mniej) najlepiej na całym osprzęcie XT. Dodam że do 200 zł więcej mogę dopłacić ale na większy przyrost pieniędzy mogę liczyć za rok, ale raczej tyle nie dotrwam bo aktualnie jeżdżę na rowerze prawie 30 kilogramowym Macie jakieś propozycje?
Longi Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 Tu masz listę rowerów: https://www.1enduro.pl/rowery-enduro-do-9000-zl-2017/ Wybierz interesujący Cię model i szukaj przecen. Ja znalazłem tak Krossa Moon 1.0 za 6200!!! (2017)
marcin_ostrów Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 Teraz spokojnie poniżej 6 ... https://salon-rowerowy.pl/enduro/7539-rower-kross-moon-1-2017-przeglad-i-transport-gratis-7-dni-w-hotelu-gratis-losowanie.html
Longi Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 To tylko oferta, nie mają Moona na stanie i nie można go już zamówić, wiem bo dzwoniłem do nich. Większość dostępnych w necie to rozmiar S, jak potrzebny większy to lista dystrybutorów ze strony Krossa i siedzenie na telefonie...
JanuszOffroad Napisano 7 Listopada 2017 Autor Napisano 7 Listopada 2017 Zapomniałem dopisać :/ Damper najlepiej 4-zawiasowy i wszystko tylko nie moon.
Longi Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 Tak z ciekawości, jakieś uprzedzenie do Moona?
JanuszOffroad Napisano 7 Listopada 2017 Autor Napisano 7 Listopada 2017 Mojemu znajomemu moon w wersji 2017 złamał się w pół na zjeździe :/
Longi Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 ...Jeśli ma być nowy to może Kellys Swag 10 ? W tej kwocie będzie ciężko chyba że używany wchodzi w grę to na olx jest całkiem sporo ciekawych ofert.
JanuszOffroad Napisano 7 Listopada 2017 Autor Napisano 7 Listopada 2017 Akurat tego nie zapomniałem dopisać ,,Na używany rower" używany jak najbardziej. Nowy nawet nie wchodzi w grę bo w fullu za taką cenę to o XT mogę pomarzyć ,jednak chciałbym rower nie dojechany zbyt mocno
JanuszOffroad Napisano 8 Listopada 2017 Autor Napisano 8 Listopada 2017 I mam jeszcze jedno pytanie, które trapi mnie od dawna Czy deore XT to deore, czy w końcu XT? Klasa wyżej czy niżej od SLX?
gtb Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Czy deore XT to deore, czy w końcu XT? Klasa wyżej czy niżej od SLX? "Deore XT" to pełna nazwa grupy (w skrócie często określane XT) niżej jest SLX a dopiero po nim Deore.
JanuszOffroad Napisano 8 Listopada 2017 Autor Napisano 8 Listopada 2017 Dziękuję Znalazłem taki rower https://www.olx.pl/oferta/rower-enduro-full-xc-lapierre-zesty-514-fox-xt-hope-rockshox-mavic-CID767-IDpKfrf.html#298e4b73f2 Czy jest on wart uwagi?
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Listopada 2017 Mod Team Napisano 8 Listopada 2017 Kłaniam, To jest przy dobrych wiatrach niemal 8 letni rower... ... wraz ze wszystkimi problemami płynacymi z tak zaawansowanego wiekiem sprzęta. Osobista, bardzo detaliczna inspekcja w tym wypadku to obowiązek. Szacunek... I.
Thanteos Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Wszystko fajnie tylko sprzedjacy chyba nie chcial sie pochwalic informacja na temat kol, a te sa chyba 26 calowe, wiec jezeli interesuje Cie male kolo to nie jest to najgorsza propozycja. Osobiscie takiej kwoty na rower 26'' bym nie wydawal, poniewaz te rowery coraz ciezej odsprzedac za dobra cene.
JanuszOffroad Napisano 8 Listopada 2017 Autor Napisano 8 Listopada 2017 Czy samemu za taką kwotę opłaca się składać rower? Jest jakaś ciekawa oferta z roweru 27,5? 29 nie chcę, bo raczej stawiam na zwrotność niż na wygodę
marcin_ostrów Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Nie opłaca się Tu masz coś ciekawego : https://www.olx.pl/oferta/kellys-swag-50-2017-roz-s-17-5-kola-dt-CID767-IDpPqpP.html#33d0791c57
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Listopada 2017 Mod Team Napisano 8 Listopada 2017 ale też do zwykłego poruszania się po mieście. BTW, oczywiście zdajesz sobie sprawę, że pełnobujany rower, szczególnie o takim zakresie zawiasów, tak się nadaje na mieszczucha jak kangur na kontener? Szacunek... I.
JanuszOffroad Napisano 8 Listopada 2017 Autor Napisano 8 Listopada 2017 Raczej chodziło mi o to, żeby posiadał blokadę dampera
Thanteos Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Warto, ale tylko jezeli znajdziesz czesci w bardzo dobrych cenach. Ja bym na twoim miejscu przeszukiwal OLX'a/Allegro i czekal na jakas dobra oferte max 3 letniego roweru. Gdybys mial troche wiecej kasy to np: https://www.giant-bicycles.com/pl/reign-2-ltd-2017
marcin_ostrów Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Warto ? No way . Na szybko rama 1,5 , damper 0,5 , amor 1,5 , myk myk 0,5 , koła 0.5 , hample 0,5 . I mamy 5 tys bez połowy roweru. I teraz porównaj sobie z tym Swagiem co go podlinkowałem
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Listopada 2017 Mod Team Napisano 8 Listopada 2017 Raczej chodziło mi o to, żeby posiadał blokadę dampera No sorrygrucha, ale nikt tu nie jest wróżką i jasnowidzem, żeby wiedzieć czy chodzi Ci o blokadę, czy o zastrzyk w kolano Cały czas podtrzymuję, że taki rower to delikanie słaby materiał na mieszczucha... Szacunek... I.
Thanteos Napisano 9 Listopada 2017 Napisano 9 Listopada 2017 Warto ? No way . Na szybko rama 1,5 , damper 0,5 , amor 1,5 , myk myk 0,5 , koła 0.5 , hample 0,5 . I mamy 5 tys bez połowy roweru. I teraz porównaj sobie z tym Swagiem co go podlinkowałem Skladasz rower pod siebie z podzespolami, ktore chcesz, dlatego uwazam ze warto skladac sobie rower. Jak jestes cierpliwy i wyszukujesz dobre oferty to na pewno jestes w stanie zbudowac caly rower za 5,5k - na pewno nie raz widziales czesci, ktorych ktos chce sie pozbyc na teraz w absurdalnie niskich cenach. A co do tego SWAG'a to naprawde fajna propozycja, sprawdzilem specyfikacje i ciezko jest sie tam do czegos przyczepic za taka cene + obrecze wymienione na pancerne 471 co tylko dodaje do wartosci.
JanuszOffroad Napisano 11 Listopada 2017 Autor Napisano 11 Listopada 2017 Mam jeszcze jedno pytanie, a nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem. Które strony/sklepy/producenci rowerów mają najlepsze przeceny black Friday? Bo w sumie zbliża się 24.11 a słyszałem że można wyhaczyć całkiem fajne rowery nawet 30% taniej A druga sprawa, to okazało się że mam jeszcze rower, którym spokojnie mógłbym jeździć po asfalcie więc jednak wykorzystanie tego którego kupię może być 100% do enduro, a nie do jazdy po mieście
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.