Guslarz Napisano 3 Października 2017 Napisano 3 Października 2017 Cześć wszystkim. Przymierzam się do zakupu pierwszej szosy. Interesuje mnie koniecznie rower w geometrii endurance ze względu na chory kręgosłup. Zrobiłem lekki research i wyszło mi, że albo powinienen kupić Tribana 520, albo Huragana 2, albo wyszukać sobie coś używanego z netu za około 1500zł. Widzę, że w tej cenie spokojnie mogę kupić rowery znanych marek (Trek, Giant , Spec.....) na osprzęcie Claris, Sora a nawet Tiagra. Oczywiście myślę tu o rowerze w dobrym stanie i koniecznie takim, na którym będę mógł się przejechać. Jasne jest, że nowy Romet czy B'twin ma gwarancje ale jednak są prawie 1000zł droższe, a niektórzy mocno wieszają psy na tych markach. Są też opinie, że w rowerze najważniejsza jest rama a nie osprzęt, więc może lepiej kupić używkę znanej firmy. Co o tym sądzicie?
Gość Napisano 5 Października 2017 Napisano 5 Października 2017 Triban 520, rocznik 2017 to świetny rower w świetnej cenie. Konkurencja na podobnym osprzęcie jest zwykle sporo droższa, brałbym bez zastanawiania się No i nowy to jednak nowy - trochę mniej roboty i zmartwień na jakiś czas.
drozda Napisano 5 Października 2017 Napisano 5 Października 2017 Kross Vento 1.0 jest obecnie wyprzedawany za 1600 - wbrew pozorom dobrze wyregulowany Tourney chodzi niewiele gorzej od SRAM Rival który mam na drugim rowerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.