Skocz do zawartości

[2000-3000] rower crossowy duża rama

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam nowego roweru crossowego, gdyż mój stary okazał się mieć za małą ramę. Niestety przy zakupie nie wglebialem się tylko wziąłem najwiekszą dostępną w modelu myśląc że będzie ok. Stary rower to romet orkan 4.0 rama 21". Na co dzień jeżdżę na krótkich dystansach do pracy więc nie kojarzyłem bólu kolan z rowerem, a chyba w tym problem. Poza tym siodło wyciągnięte ponad max a dalej wydaje mi się że noga jest zbyt zgięta.Dlatego chce kupić większy rower.

Mam 191 cm wzrostu, 95cm do krocza. Z moich obliczeń wynika że rower powinien mieć ramę 59,85 cm czyli 23,56". Dobrze liczę? W poszukiwaniach ramy 58cm 23" będą ok?

Tak jak pisałem na co dzień jeżdżę rowerem do pracy po Wrocławiu. Lubię w weekend pojeździć po szuterku po wałach, ale też czasem skoczyć w góry na asfalt albo leśne ścieżki.

Ciężko dostać rower z taka ramą. Co polecacie?

Napisano

unibike mają - w tych widełkach - nienajgorsze modele ...  a jeszcze jak poczekasz na koniec sezonu .

mam Vipera w rozmiarze 23" od 2008 roku i złego słowa nie powiem. a osprzęt zawsze można zmienić. u mnie w zmieniły się koła, opony, widelec, wpadły tarcze, kierownica, mostek. takze baza jest całkiem przyzwoita.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...