kishoth Napisano 30 Sierpnia 2017 Napisano 30 Sierpnia 2017 Cześć, Mam w swoim liczniku sigma 16.12 uszkodzony czujnik prędkości i chcę go wymienić na nowy. Problem w tym, że nie wiem jak się do tego zabrać, a mianowicie jak rozebrać kostkę licznika żeby dobrać się do pinów. To jest ten przewód gdzie jest jeden kabelek i on wchodzi do dwóch pinów. za cholerę (a nie chcę tego robić na siłę tylko na razie po dobroci) nie mogę zdjąć tej zaślepki. Czy ktoś już ją zdejmował i mi podpowie jak to zrobić, żeby nie rozwalić całej nakładki? Pozdr. Albo nie mogę edytować postu albo nie wiem jak to zrobić... Ok już mam udało mi się jakoś podważyć - dla potomnych mi to się udało przy kabelku i z jednej strony ładnie puściło druga strona to już była formalność. Pozdr.
Jaca911 Napisano 30 Sierpnia 2017 Napisano 30 Sierpnia 2017 Uciąć kilkanaście cm od podstawki, zalutować i zabezpieczyć koszulkami termokurczliwymi.
kishoth Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Napisano 30 Sierpnia 2017 Wiesz tu bardziej mi chodziło właśnie o te zaślepkę do zlutowania styków - finalnie udało się ją zdjąć. Nie byłem pewien czy ona nie zdejmie się z kawałkiem całej obudowy więc nie próbowałem tego robić na chama. Jak sobie z tym poradziłem to napisałem w pierwszym poście, jakby ktoś szukał sposobu jak ją podważyć teraz lutowanie kabelków do pinów bezpośrednio. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.