Goblin_Janusz Napisano 31 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Chciałbym zapytać jak się ma tłumienie drgań przy zablokowanym amortyzatorze Suntour ncx-e do widelca karbonowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 31 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 (edytowane) Ty tak na serio? Edytowane 31 Lipca 2017 przez piciu256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goblin_Janusz Napisano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Bardzo bym prosił o konkretną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 31 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 (edytowane) Zablokowany widelec drgań nie tłumi wogóle (odblokowany w sumie też, conajwyżej nierówności). Po co ci amortyzator jak chcesz jeździć na zablokowanym? Edytowane 31 Lipca 2017 przez piciu256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goblin_Janusz Napisano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Z tego co słyszałem zablokowany amortyzator minimalnie się ugina. W związku z tym jestem ciekaw jak to wygląda z karbonowym widelcem.Pytam, bo mam amortyzator i właśnie zastanawiam się nad sztywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 31 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 To słyszałeś o amortyzatorze, czy go masz? Karbonowy widelec tłumi małe drgania drogi, oraz lekko "zmiękcza" większe wyboje- nie dają tak po rękach, ale nic dramatycznego, większy efekt można osiągnąć montując szerszą oponę z niższym ciśnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goblin_Janusz Napisano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Czyli w sumie karbonowy widelec jest tylko troszkę lepszy od zablokowanego amortyzatora, tak ?Chociaż nie wiem czy mogę ufać tym wypowiedziom, bo użytkownik otwarcie sobie żartuje ze mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 31 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Nie możesz ufać mojej wypowiedzi, ale jak chcesz to ufaj- nie posiadam roweru z widelcem karbonowym, tylko się takowym przejechałem kilka razy, na codzień jeżdżę góralem na oponie 2,25" (ciśnienie 1.6atm) z przodu więc na asfalcie czy drodze polnej drgań żadnych nie czuję nawet przy pełnej blokadzie Pierwszy post był żartobliwy, poprosiłeś o rzeczową odpowiedź- takiej udzieliłem. Może wypowie się ktoś jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi