Mickeay Napisano 29 Lipca 2017 Napisano 29 Lipca 2017 Witam, mam przeznaczone na rower kwotę 2500 zł. Zaznaczam an wstępie, że mam 198 cm wzrostu około 115 kg. Z takimi gabarytami przeglądając forum uważam, że wybór co do firmy narzuca się jeden, a mianowicie UNIBIKE. Dokładnie chodzi mi o Viper GTS (ten bez tarczówek) z tego bądź zeszłego roku. Czy uważacie, że poradzi sobie na krótszych 40 km jak i dłuższych 150 km trasach ze mną "na grzbiecie". Głównie asfalt i szutrowe leśne drogi. Druga kwestia jaką chciałem poruszyć to przedstawienie mojego pierwszego pomysłu jaki rozważałem, a mianowicie kupno modelu EVO z kołami 29" z dwoma kompletami kół na leśne "korzenne" i dziurawe ścieżki oraz na asfalt nieco węższe. Zrezygnowałem z tego pomysłu porównując piasty (Alivio > Acera - wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli się mylę) obu rowerów będąc pewnym, że koła to najważniejsza rzecz na, którą należy zwrócić uwagę przy wyborze roweru dla gościa takiego jak ja: piasta evo: SHIMANO ACERA M3050 / 32H / CZARNE piasta vipera: SHIMANO ALIVIO T4000 / 32H / CZARNE Reasumując: - czy Unibike to dobry wybór, może polecicie coś innego? - czy zostać przy crossie czy pomysł mtb z dwoma rodzajami kapci nie jest najgorszy? Pozdrawim
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.