dzik333 Napisano 21 Lipca 2017 Napisano 21 Lipca 2017 Witam, w terminie 12- 14/15 chcieli byśmy grupą (z 10 osó z Tarnowa pojechać pozwiedzać co ciekawego w tamtych okolicach. Opcje są dwie albo w jednym miejscu robimy bazę wypadową i co dzień w inną stronę jechać albo po prostu jechać prosto z Wrocławia w kierunku Srebrnej Góry. Początkowo zakładałem by nad zalewem Sulistrowice zrobić bazę wypadową ale to też jakoś może nie pyknąć z względu iż Wrocek z 40km i Srebrna góra 40km w jedną stronę wiec już z powrotami po 80km wychodzi a gdzie jeszcze odbić coś zobaczyć i zrobić. Trasy najlepiej mix terenowy (ścieżki, asfalty itp.) że względu iż cześć weźmie turystyki inni mtb. Grupa Turystyczna wiec bez niepotrzebnych ciśnień tak z 80km max 130km można dziennie porobić. Pewnie ktoś przerabiał już tamte tereny więc podpowie coś ciekawego gdzie warto przejechać co zrobić i zobaczyć.
LUKi_79 Napisano 27 Lipca 2017 Napisano 27 Lipca 2017 Cześć Bez rozpisywania się 1 Dzień proponuje spędzić we Wrocławiu, jest co porobić i zwiedzać 2 i 3 dzień to zmiana bazy noclegowej z Wrocławia na Świdnicę albo Wałbrzych Świdnica jest dobrą bazą wypadową do: -góra Ślęża -zalew mietkowski (jak przypali słońce) -zamek Grodno i zapora wodna w Zagórzu śląskim -sztolnie W Walimiu -zamek Książ w Wałbrzychu A zalew susiltrowice --- nie istnieje brak wody Pozdrawiam
dzik333 Napisano 27 Lipca 2017 Autor Napisano 27 Lipca 2017 Zalew Sulistrowicki już zalany wodą. A czy masz dostęp do jakiś ciekawych tras już skonstruowanych?
LUKi_79 Napisano 28 Lipca 2017 Napisano 28 Lipca 2017 Ok zalew napełniają masz racje. Mieszkam pod Wrocławiem i moje śmiganie na rowerze jest w obrębie 40 km od domu. Tras rowerowych nie znam .... ale te miejsca znam i mogę polecić z czystym sumieniem
asia123 Napisano 1 Sierpnia 2017 Napisano 1 Sierpnia 2017 Cześć Bez rozpisywania się 1 Dzień proponuje spędzić we Wrocławiu, jest co porobić i zwiedzać 2 i 3 dzień to zmiana bazy noclegowej z Wrocławia na Świdnicę albo Wałbrzych Świdnica jest dobrą bazą wypadową do: -góra Ślęża -zalew mietkowski (jak przypali słońce) -zamek Grodno i zapora wodna w Zagórzu śląskim -sztolnie W Walimiu -zamek Książ w Wałbrzychu A zalew susiltrowice --- nie istnieje brak wody Pozdrawiam Dobrze opisane ja ostatnio byłam w Łomnicy obok Głuszycy polatać po lokalnych górskich ścieżkach i powiem że jak dla mnie było super. W sumie to nawet przez przypadek wjechałam do Czech Jednym słowem dobre miejsce wypadowe na MTB i czeski smażony ser Zabawa z rowerem przez weekend na 100% a potem nocny grill w Agroturystyce Gościniec . Nocleg jak dla mnie super i gorąco go polecam. Dla zainteresowanych zostawiam namiar http://gosciniecagro.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.