Skocz do zawartości

[do 2000] fitness/urban/hybryda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam zamiar przesiąść sie z auta na rower. Dojezdzac do pracy i wybierac sie w jakies tam trasy. Chce zacząć jezdzic coraz więcej i więcej.

Do pracy mam w jedna stronę około 9km , droga to asfalt lub asfalt i kosta. Droga partycznie po za miastem, chciałbym jezdzix szybko. A w wolnym czasie chciałbym pojeździć typu cel 50km potem moze 75km trasa itd. A jak wejdzie mi to w krew to zobaczymy. Aktualnie zacząłem jezdzic trase do pracy ale mam za maly sprzęt kola 26 i rama na 165 a sam mam 182cm. Wiec szukam czego juz pod siebie. Chciałbym cos lekkiego szybkiego ale z w miare wygodna pozycją, teraz na tym na małym gracie przejezdzam 20km i mam mrowienie w rekach.

Oglądałem w sklepie kross seto ale i wpadł mi w oko na necie btwin triban 520 fb. Jestem zielony tyle co wiem to ze triban lżejszy a seto ma tarczówki. Chyba ze macie cos lepszefo w cenie do 2000zl max. 1800zl mozna juz wyrwac seto i tribana.

Bardzo bym prosil o pomoc co wybrać i czym sie kierować.

Napisano

Skoro oglądałeś Seto, to spójrz też na Krossa Pulso 1. Powinien być do wyrwania w porównywalnej cenie do Seto.

Ja się kiedyś wahałem nad jednym oraz drugim i raczej skłaniałem się ku Pulso (przede wszystkim jest lżejszy).

A swoją drogą tak po taniości, to może zajrzyj też na stronę Decathlona i zobacz Tribana 100. Rower niekosztowny, nadający się do jazdy w mieście, terenie oraz po szosie.

Być może złapiesz bakcyla również na tradycyjną szosę, to wtedy będziesz miał więcej pieniędzy na następny rower i stary na dojazd do pracy  :icon_cool:

Napisano

Jednak skłaniam sie ku Triban 520 FB, jednak mógłby ktoś się wypowiedzieć kto posiada/posiadał ten rower ? Oglądałem seto/pulso i mistrala, ale to wszystko ma przełożenia jak w mtb bardziej, pulso ma clarisa wiec cos ala szosa, ale chyba półkę wyżej jest sora w tribanie. juz kolejne km za mną i raczej bede jeździł tylko po asfalcie i stawiam sobie cel 100km :) Dlatego ostatnie pytanie, czy do tych 2000 max dostane coś lepszego niz ten triban ? Za tribanem przemawia waga 10kg, napędy sora i podobno serwis jest w porządku i nie robi problemów, no i podoba mi sie malowanie :P

Napisano

Seto/pulso 1/mistral city mają typowy crosowo-trekingowy napęd 48/38/28:11-28(32), triban nieco twardszy szosowy. A mtb to jest raczej 42/32/22:11-32.

O 520/fb kilka tematów już bylo, poszukaj. I nt serwisu Decathlonu też, nie jest tak różowo.

Napisano

Wiadomości sprawdzone, jednak zmieniłem koncepcje i chyba wybiorę jakaś szosę. zastanawiam sie nad romet huragan 3. za 2800zł mam carbonowy widelec i tiagre 4700 :) chyba nic lepszego do takiej kwoty nie znajde.

Napisano

No fajny i tanio jak na taki osprzęt. Tylko że jak parzysz na allegro to sa 54 w tej cenie, a Ty chyba raczej na większy powinieneś celować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...