Skocz do zawartości

[do 2500zł] Giant Talon 2 LTD 2015r?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

Szukam dla siebie roweru w przedziale cenowym max do 2500zł. Teren po jakim bede sie porszal to drogi raczej utwardzone, sporadczynie pewnie zdarzy mi sie wjechac w mały teren. Tak szukam i czytam na temat osprzetow i natknalem sie na polecany model z 2015r. Giant Talon 2 na kolach 27.5 cala :

https://www.ceneo.pl/33128578#tab=click

U siebie w miescie sprzedawca polecal mi Talona z 2017r na pelnym osprzecie acera w tej samej cenie.... Przejechalem sie na nim i wydawal sie w miare wygodny. Nie zalezy mi w ogole na tym by byl to model aktualny, tylko zeby byl porzadny i przejezdzil ze mna troche kilometrow :). A ten taki się wydaje.

Jestem rowniez otwarty na inne propozycje. Mam 189 cm wzrostu i 90kg wagi.

Pozdrawiam

Napisano

Posiadam ten rower i polecam do rekreacyjnej jazdy w terenie. Amortyzator to ogólnie niska półka, ale do jazdy bez szaleństw wystarcza. Korba oparta na octalink, ale jeżeli nie startujesz w zawodach, to do podstawowych zastosowań powinna Ci wystarczyć. 

U mnie po ok. 1,5 tys. km amortyzator działa jak nowy. Do odpowietrzenia mam hamulce, poza tym wszystko ok.

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Ile masz wzrostu i jaki rozmiar ramy ? W necie zostały tylko z ramą XL. Mam 189cm wzrostu i wg rozmiarowki producenta L jest do 188, więc jestem na pograniczu. Przekrok mam około 88 cm (bez obuwia) a w tej ramie jest 80.8 cm. Czy tyle wystarczy ? ;o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...