crazik Napisano 11 Lipca 2017 Napisano 11 Lipca 2017 Dzień dobry, Szukam dla siebie roweru w przedziale cenowym max do 2500zł. Teren po jakim bede sie porszal to drogi raczej utwardzone, sporadczynie pewnie zdarzy mi sie wjechac w mały teren. Tak szukam i czytam na temat osprzetow i natknalem sie na polecany model z 2015r. Giant Talon 2 na kolach 27.5 cala : https://www.ceneo.pl/33128578#tab=click U siebie w miescie sprzedawca polecal mi Talona z 2017r na pelnym osprzecie acera w tej samej cenie.... Przejechalem sie na nim i wydawal sie w miare wygodny. Nie zalezy mi w ogole na tym by byl to model aktualny, tylko zeby byl porzadny i przejezdzil ze mna troche kilometrow . A ten taki się wydaje. Jestem rowniez otwarty na inne propozycje. Mam 189 cm wzrostu i 90kg wagi. Pozdrawiam
bonobo Napisano 11 Lipca 2017 Napisano 11 Lipca 2017 Posiadam ten rower i polecam do rekreacyjnej jazdy w terenie. Amortyzator to ogólnie niska półka, ale do jazdy bez szaleństw wystarcza. Korba oparta na octalink, ale jeżeli nie startujesz w zawodach, to do podstawowych zastosowań powinna Ci wystarczyć. U mnie po ok. 1,5 tys. km amortyzator działa jak nowy. Do odpowietrzenia mam hamulce, poza tym wszystko ok.
crazik Napisano 13 Lipca 2017 Autor Napisano 13 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedź. Ile masz wzrostu i jaki rozmiar ramy ? W necie zostały tylko z ramą XL. Mam 189cm wzrostu i wg rozmiarowki producenta L jest do 188, więc jestem na pograniczu. Przekrok mam około 88 cm (bez obuwia) a w tej ramie jest 80.8 cm. Czy tyle wystarczy ? ;o
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.