pawelwwa Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Mam przerzutkę przednią XT 3x9, klamki Xt 3x8 w napędzie 2x8. Korby 38x24 - po zamontowaniu na rurze podsiodłowej dolny wózek prawie opiera się o dolny trójkąt ramy - krawędź wózka od blatu(38) to prawie centymetr. Tam myśle czy jak dam 3 podkładki od strony blatu to coś pomoże (teraz mam tam dwie). Czy wymiana przerzutki na XT do napędu 2x10 coś pomoże? Jaki jest patent na ustawianie klamek z przerzutką, aby to działało? Ja kombinuje: na 3 linka całkiem luźna ustawienia tak, aby nie zleciało pomiędzy korbę a ramę, na 2 jest na 24 linka naciągnięta, na 3 na 38 - cy jest inny sposób na to? Łańcuch Shimano 10"s
Tatanka Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Strasznie masz tu nakombinowane.Przerzutka 3x9,korba 2x10,kaseta 8s,łańcuch 10s.Jeśli to jest typowa korba 2x10,a tak by wskazywało stopniowanie,to przerzutka z napędu 2x10 jest tu zalecana.Ja na jedynce mam młynek,na dwójce duży blat,a przerzutka tak zablokowana że nie można wrzucic trójki.
pawelwwa Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Napisano 30 Czerwca 2017 rozumiem, ze ta blokada jest w manetce? Tak, korby 2x10, czy wózek w przerzutce 2x10 jest krótszy?
Tatanka Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Blokuję zakres przerzutki śrubami H i L.Nie wiem czy jest krótszy,ale tak może być.Jak mi jutro przypomnisz to zmierzę i podam wymiar.Przy okazji porównam z kilkoma innymi 3x8,3x9 które mam. czy jak dam 3 podkładki od strony blatu to coś pomoże (teraz mam tam dwie). Jeśli masz mufę 68 mm to tak ma zostać jak jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.