Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] 3x8 na 2x8

pawelwwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam przerzutkę przednią XT 3x9, klamki Xt 3x8 w napędzie 2x8. Korby 38x24 - po zamontowaniu na rurze podsiodłowej dolny wózek prawie opiera się o dolny trójkąt ramy - krawędź wózka od blatu(38) to prawie centymetr. Tam myśle czy jak dam 3 podkładki od strony blatu to coś pomoże (teraz mam tam dwie). Czy wymiana przerzutki na XT do napędu 2x10 coś pomoże?

Jaki jest patent na ustawianie klamek z przerzutką, aby to działało? Ja kombinuje: na 3 linka całkiem luźna ustawienia tak, aby nie zleciało pomiędzy korbę a ramę, na 2 jest na 24 linka naciągnięta, na 3 na 38 - cy jest inny sposób na to?

Łańcuch Shimano 10"s

Napisano

Strasznie masz tu nakombinowane.Przerzutka 3x9,korba 2x10,kaseta 8s,łańcuch 10s.Jeśli to jest typowa korba 2x10,a tak by wskazywało stopniowanie,to przerzutka z napędu 2x10 jest tu zalecana.Ja na jedynce mam młynek,na dwójce duży blat,a przerzutka tak zablokowana że nie można wrzucic trójki.

Napisano

Blokuję zakres przerzutki śrubami H i L.Nie wiem czy jest krótszy,ale tak może być.Jak mi jutro przypomnisz to zmierzę i podam wymiar.Przy okazji porównam z kilkoma innymi 3x8,3x9 które mam.

czy jak dam 3 podkładki od strony blatu to coś pomoże (teraz mam tam dwie).

Jeśli masz mufę 68 mm to tak ma zostać jak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...