szymon1431 Napisano 29 Czerwca 2017 Napisano 29 Czerwca 2017 Witam wszystkich użytkowników. To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Poszukuję roweru który miałby mi służyć do rekreacyjnej jazdy w weekendy, głównie po asfalcie czasem po nieutwardzonych drogach. Wiem że 900zł to niezbyt dużo ale raczej więcej nie mogę wydać. Po przeczytaniu wielu tematów nadal jednak trudno mi zdecydować, wpadły mi w oko te dwa rowery: http://allegro.pl/rower-28-cross-kands-stv-700-alu-mistrz-v-maxx2016-i6757362827.html http://allegro.pl/2017-solindy-szybki-crs-lazaro-integral-v1-st-men-i6829494439.html Co o nich powiecie? Który z nich jest według Was lepszy? A może macie jakieś inne propozycje w tym przedziale cenowym? Mam jeszcze jeden problem, nie wiem czy rama 19" byłaby na mnie dobra, czy może powinienem zdecydować się na mniejszą. Mój wzrost 177cm, przekrok 82cm, waga ok. 60kg.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 29 Czerwca 2017 Napisano 29 Czerwca 2017 19 calowy Kands bedzie ok. mialem go ponad rok. sezony: wiosna-lato-jesien-zima-wiosna. eksploatowany przy kazdej pogodzie, poza ulewami. oddalem go rodzinie. jezdzil po wroclawskich ulicach, asfalcie, kocich lbach, szutrach i polnych sciezkach. nie poddawal sie. pomimo moich 100kg naped i kola nie ulegly zniszczeniu. to plusy. mial 1 duzy minus: jakis geniusz zamontowal siodelko z otworem po jego srodku, wentylacje to poprawia. i to bylo ok. ale geniusz do tego dziurawego siodelka dal najtansza sztyce, w postaci dwustronnie otwartej rury! wyobraz sobie, zostawiasz rower na deszczu, bywa, woda poprzez otwor w siodelku wplywa bezposrednio , poprzez sztyce, do wnetrza ramy! gdybys bral ten rower to niech sprzedawca wymieni siodelko albo zamontuje sztyce z jarzmem.
szymon1431 Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Napisano 29 Czerwca 2017 Dzięki za opinię! A nie wiesz może czy ten Lazaro też ma ten problem, kosztuje niewiele więcej a ma trochę lepsze podzespoły.
Pablo59 Napisano 29 Czerwca 2017 Napisano 29 Czerwca 2017 Ja bym proponował pogadać z dystrybutorem spartacusa 3.0 czy ci go nie złożą na sztywnym widelcu. Byłby to ruch optymalny, jak sądzę. Koło stówy by pewnie zdjęli z ceny wyjściowej....
szymon1431 Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Napisano 29 Czerwca 2017 Niestety ale u mnie w okolicy nie ma chyba żadnego dystrybutora tych rowerów, poza tym nie mogę wydać więcej niż 900 zł, a ten Spartacus kosztuje w necie po przecenie 1099 zł, zastanawiam się cały czas nad tym Lazaro, jeśli nie miał by on problemu z wodą dostającą się do ramy tak jak w Kandsie to bym go może wziął.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 co do sztycy, pytaj sprzedawce. absolutnie nie zgadzaj sie, by z taka rower Ci wyslali. co prawda nowa sztyca, budzetowa, to okolo 30pln ale dlaczego masz doplacac do nowego roweru? Spartakus tez ma zwykla sztyce, rure dwustronnie otwarta. tak wyglada na zdjeciach. i siodelko z otworem... oni naprawde nie widza w takim rozwiazaniu bubla?!?
relyt Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 A czy korek od wina przypadkiem nie rozwiązuje problem ze sztycą?
szymon1431 Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Napisano 30 Czerwca 2017 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Niestety Lazaro już nie są dostępne z ramą 19", więc spróbuję ze Spartacusem. Pozdrawiam wszystkich!
relyt Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Mój wzrost 177cm, przekrok 82cm, waga ok. 60kg. jednak niepotrzebnie panikowalem. Przy 80cm do krocza i 175cm wzrostu lazaro v3 17' wydaja sie byc idealny. Rama wcale nie jest za dluga. Na rowerze nie leze, sylwetka lekko pochylona. Moze kierownica troche za szeroka, ale to pewnie kwestia przyzywczajenia. Na razie zrobilem troche ponad 50km.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.