Skocz do zawartości

[do 1200zł] Kupno roweru - proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Przyszedł czas, aby sprawić sobie porzadny rower.Nie chce kupować z marketu tandety na jeden sezon dlatego pisze tutaj aby pomoglibyscie mi poradzić co sensownego kupić, bo zupełnie sie nie znam na rowerach. Budżet do 1200zl i tylko w grę wchodzi uzywany. Mam 177cm wzrostu. Rower głównie bede uzywal przeważnie na ktotkie dystanse, do sklepu, pracy, jeżdżenie po lasach itd. Żadnych wyczynowych po gorach ! Interesuje mnie kolo tylko 26'górski. Jaka firma nalepsza, rama, jaki osprzęt - wnioskuje po przeczytaniu dla mnie bylo by najlepsze shimano deore, hamulce, amortyzator - czy ma sens kupowac taki bardziej wyczynowy tzn. z skokem 100mm np. Duro ? Prosilbym o jakies sugestie. Ma tu kilka typów co mnie zainteresowało
1.Rower Kross Level A4 2013 Będzin Brzozowica 
2.Kross Level A4 2007 Gliwice Trynek • OLX.pl
3.Kellys Viper 60 hydraulika tarcze shimano rama 17.5 koła 26 Żywiec • OLX.pl - troche daleko mam 
Rower leader fox koła 26" Tychy • OLX.pl - wydaje sie byc ciekawy. Czy warto sie pakowac w skladaka? 
5.Rower górski, rama aluminiowa 17,5, koła 26 cali okazja !! Tychy • OLX.pl
6.Rower Kross Level A6 21" Ruda Śląska • OLX.pl

Co o tych rowerach sadzicie? Proszę,aby ktoś mi pomógł doświadczeny, bo sie kompletnie nie znam. 

PS. Bylem ogladac ten nr 1 z Będzina. Jak mocniej nacisnalem na pedaly to mialem wrażenie ze cos jakby przeskakuje. Tak ma byc?   :)

Bardzo mnie zaciekawil ten rower tez http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6870679652 ktos zna w ogóle producenta? Co to za rower brac go pod uwagę?Choc mam daleko... 

Napisano

Z ciekawości zapytam dlaczego tylko używany i dlaczego koło tylko 26? Bo te ograniczenia zostawiaja do wyboru prawie wylacznie rowery mtb, a nie wiem czy to odpowiedni typ "do sklepu, do pracy, do lasu".

Napisano

Całe życie jeździłem na rowerach 26 cali i naprawdę bardzo fajnie mi się jeździło na tych góralach... Miałem też okazję pojeździć na większym i to raczej nie dla mnie... A 24' znowu jest za mały.  

A dla czego używany? Bo za taką kwotę nic fajnego, nowego na lata się nie kupię. A nie chce kupić rower na rok czy dwa tylko na trochę więcej. A chce porządniejszy sprzęt, aby jak pojeżdżę mi się nie rozwalił  dlatego wolę kupić używkę na lepszych podzespołach niż nowy  a gorszych.

Napisano

Ten z allegro rama 20'', na 177 cm za duża. Z takim wzrostem 18'', maksymalnie 19''. Z Kross Level A? trzeba uważać, bo jakiś roczniki i modele mieli pękające ramy, gdzieś był temat. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...