Prixo Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Hej, Szukam roweru dla mojej żony. W zeszłym roku kupiła rower miejski, pomimo moich sugestii, że to nie najlepszy pomysł. Po godzinnej przejażdżce po lesie (pod koniec łzy w oczach z powodu bólu lędźwi) zdecydowała się kupić rower crossowy/trekkingowy. W związku z tym moje pytanie do Was jako, że macie spore doświadczenie. Nad jakimi modelami warto zastanowić się w tym przedziale cenowym. Jazda po mieście, trasach rowerowych, wałach, czasem po ścieżce w lesie. Wycieczki do 40 km. Z góry dziękuję za porady i propozycje. P.S. Ja od kilku lat jeżdżę na Kross Evado 1.3 i jestem bardzo zadowolony z tej marki i jej jakości. Może jakiś kross damski w tej cenie? Pozdrawiam,
Pablo59 Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Jest ogromny wątek "cross 1300- 1800" większość tam polecanych ma wersje damskie też. Problem że ciężko się do nich przymierzyć, bo sieć detaliczna jest wyjątkowo rzadka. Sklep stacjonarny to albo kilka setek więcej (za zblizony poziom) , albo w zakładanej cenie osprzęt ze dwie klasy słabszy. Te lędźwie to bolały bo wyjątkowo nie pasowała wyprostowana pozycja czy po prostu zdrowie nie takie (brak treningu / przyzwyczajenia) ?
Prixo Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Napisano 27 Czerwca 2017 Te lędźwie to bolały bo wyjątkowo nie pasowała wyprostowana pozycja czy po prostu zdrowie nie takie (brak treningu / przyzwyczajenia) ? Możliwie, że obie przyczyny. Jednak myślę, że kluczem jest pozycja w rowerze miejskim i 100% obciążeń zbieranych przez kręgosłup:)
Pablo59 Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Dobrze by wiedzieć - bo w crossie się może okazać że nadgarstki z kolei nie wytrzymują a plecy bolą bo za bardzo pochylone
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.