Skocz do zawartości

[do 2300] MTB

evagie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

jestem właśnie na etapie wyboru roweru i dopinania zakupu. 

To mój pierwszy rower MTB i nie za bardzo się orientuje w osprzęcie. 

Mój budżet zakupowy to max 2300 zł. Waham się pomiędzy trzema  modelami:

GIANT TALON 3 z 2017 roku, MERIDA BIG SEVEN z 2015 roku oraz KELLYS SPIDER 30 z 2015 roku.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc w wyborze roweru.

Zdecydowałam się na te trzy marki ze względu na rozmiar ram - zależy mi na 20 albo tak jak w przypadku Kellys 19,5. 

Jestem dosyć wysoka, bo mierzę prawie 180cm i mam długie nogi. Najlepiej się czułam na rowerach, które posiadają nieco większe ramy. Rozmiar kół - 27,5.

Myślałam jeszcze nad GIANT TEMPT 4, ale wygląd ramy kobiecej nie za bardzo do mnie przemawia. 

Dzięki

Napisano

Nie podałaś dokładnie o którą Meridę chodzi (podejrzewam że Big Seven 100) ale wiele to nie zmienia bo wszystkie te rowery to dość słabe opcje z uginaczami XCT/XCM zamiast amortyzatorów. Sugerowanie się rozmiarem 20" to też nie najlepszy sposób bo to wyłącznie wymiar rury podsiodłowej ( i tak dodatkowo regulowany w dość sporym zakresie sztycą) a ten parametr jest mniej istotny niż długość horyzontalna ramy.

Lepszą opcją od tych wymienionych byłby decathlonowski Rockrider 540 (jako taki amor XCR , świetne warunki gwarancyjne) lub jeśli nieco zwiększyłabyś budżet Romet Mustang 1 (zdecydowanie lepszy napęd i amortyzator).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...