Skocz do zawartości

[do 2000] Szukam roweru górskiego lub crossowego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli chodzi o rowery to jestem zielony, od 3 lat nie miałem żadnego a wcześniej jeździłem na dużo ale na szmelcach więc na osprzęcie się nie znam. Mówisz, że 27,5 i 29 lepsze od 26?

Mam nadzieję, że ktoś poda mi najlepszy możliwy rower w tej cenie. Czekam na propozycje.

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie. Według moich obliczeń wychodzi mi iż powinienem mieć rower z ramą 18 cali tak aby pasowała do mojego wzrostu. Tylko że ciężko znaleźć rower z taką ramę - zawsze jest do wyboru 17 albo 19. Czy jeżeli wezmę rower z ramą o 1 cal większy(19'') to będzie to dla mnie odczuwalna różnica?

Napisano

różnica polegać będzie na tym, czy w razie nagłego zsiadania z dużej ramy nie pozbawisz się zdolności rodzicielskich :)

Bo bolało będzie z pewnością ...

Napisano

Moze byc tak jak napisał Pablo,ale nie musi,ja mam tez 170cm jezdze na 17 czasem mi sie wydaje ze jest za mala ,ale jak sprobowalem 19 znajomego to faktycznie mialem problem z zejsciem ,probowalem tez innej 19 i tego problemu juz nie mialem,dowodzi to dwoch rzeczy,najlepiej to dopasowac rame na miejscu,lub kupic 27,5 i rozmiar 18 to podobno najlepszy rozmiar dla takiego wzrostu,ale ja wole 17 i kolo 29

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...