Arek1986 Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Witam Szukam alternatywy dla licznika Sigmy ROX 5.0. Licznik posiadam od 4 miesięcy ale zawiódł mnie już kilka razy i szczerze powiedziawszy mam go już serdecznie dosyć, gdzie wczoraj na trasie dokonał swojego żywota. Mam nadzieję że reklamacja zostanie uwzględniona i dostane nowy ale mimo wszystko chyba czas zacząć szukać czegoś co po prostu zacznie działać a nie denerwować Do rzeczy funkcje które oferuje mi ROX są w 100% dla mnie wystarczające. Zależy mi na podstawowych funkcjach prędkości, pulsometrze oraz kadencji. Nie zależy mi kompletnie na gpsie, a nawet jest to w pewnym sensie dla mnie wada Wiem że pewnie dla większości z was to dziwne ale już tłumacze Zdarzają mi się trasy na szosie gdzie dystanse przekraczają 300km a chciał bym robić jeszcze większe wiec krótki czas działania baterii to dla mnie duży minus (a i ciągłe ładowanie akumulatorka w liczniku gdzie czasem jest potrzebny na już na teraz bo jedziemy na kompletnym spontanie to następny minus....) , druga sprawa czasem dla odmiany biorę rower mtb i że tak powiem lubię się zgubić w lesie nie wiedząc gdzie jestem gdzie wyjadę i co nowego zobaczę. Można by rzec że ROX spełnia wszystkie moje wymagania, ale jak już pisałem straciłem do niego zaufanie. Czy znajdzie się licznik na rynku który będzie miał te same lub podobne funkcje co ROX ale będzie pancerny i wytrzymały tak samo co VOLVO 740? Czy to już miniona epoka liczników rowerowych i "muszę" się stać kolejnym na siłę uszczęśliwianym użytkownikiem Garmina z milionami funkcji oraz GPSem który jest mi potrzebny jak wrzut na zdrowym ciele Budżet podobny co do RoX-a 400zł ale jak będzie trzeba to te dwie czy trzy stówki dołożę Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.