zonk1 Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Witam, posiadam rower MTB Magnum MG 200s, w rozmiarze 17 cali, który dostałem na komunię. Rower ma już 20 lat i cały czas jest w użyciu, ale generalnie jest na mnie za mały (sztyca wysunięta ponad maksimum) Aktualnie mam 189cm wzrostu i ~90 kg wagi. Rower służy mi do wszystkiego, tzn dojazdy do pracy, jakieś wycieczki po lasach (drogach leśnych, utwardzonych i piaszczystych), przejazdy nad jezioro (mieszane asfalt/las). Do mojego zastosowania myślałem nad "MTB"/cross. Przymierzyłem się raz do Kellys Cliff, niby spoko, ale sprzedawca powiedział, że dla mnie tylko rama 23", a mi się wydawało, że dość mocno leżę na rękach. Z kolei w 21 bardzo wysoko miałem wyciągniętą sztycę. Chciałem kupić lazaro integral v2, ale wiele osób pisze, że ramy są długie - nie będę zbytnio leżał? Na plus, że można na niego wsadzić oponę 29" Rockrider 520 z decathlona całkiem fajny, ale w sklepie była tylko rama L, więc nie dla mnie, poza tym trzeba dokupić błotniki + bagażnik co trochę wykracza poza mój budżet. Co do osprzętu - nie znam się na tym, wiem, że w moim magnum wymieniałem 2razy korbę, bo się wyrobiła, przerzutkę przód bo się ułamała. Nawet opony mam oryginalne. Czy teraz sprzęt jest tak badziewny, że pani ze sklepu namawiała mnie na przerzutki deore, żeby nie wymieniać tego co roku, podczas gdy starej nie wymieniłem przez 21 lat? Proszę o pomoc, bo chciałbym dobrze wydać pieniądze na coś, co ma zastąpić działający sprzęt Jaki rower powinienem wybrać, do moich zastosowań, wzrostu/wagi i budżetu? Pozdrawiam, Adam
relyt Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Za 1200 zbyt dużego wyboru wartych uwagi rowerów crossowych nie ma. Lazaro v2, kands cross line 1100, spartacus 3.0. Jesteś na pograniczu ramy 19 i 21. Z MTB masz też kilka bliźniaczych modeli Lazaro/Kands, SAVENO TAURUS 2.0, Biria RS Sport. Ale chyba własnie RR 520 będzie najlepszym wyborem. Może się znajdzie 2 stówy ponad budżet...
ekib Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Witaj, znalazlem interesujacy rower według twoich wymagań, może spełni twoje oczekiwania looknij: https://www.olx.pl/oferta/rower-mtb-29er-leader-bike-bogaty-zestaw-akcesoriow-CID767-IDmKCke.html#9cd0b68c9f
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.