Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna/tylny napęd] Wymiana?

dawidxcom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem ze zmianą przerzutki albo tylnego napędu jeśli będzie to wymagane. Mój problem polega na tym ,że tylna przerzutka [acera M390] wkręciła się w szprychy i została uszkodzona. Planuje wymianę na [deore RD-M615-SGS] tylko nie wiem czy będzie kompatybilna z manetkami. Drugie pytanie to czy mogę zmienić manetkę i kasetę na [shimano HG62 HG-X] przy montażu

[deore RD-M615-SGS]. (W razie pytań posiadam zdjęcia elementów)

aktualne;

Kaseta Acera Shimano CS-HG41 8 rz.

Piasta tylna Shimano FH-RM30

Klamko manetka Shimano stef 51 8rz.

Napisano

M615 jest na 10 rzędów. Jeśli kaseta ma zostać pod 8 to maksymalnie możesz brać przerzutke pod 9 rzędów.

10 rzędów możesz założyć u siebie zmieniając manetke , przerzutke i kasetę.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Napisano

A jak to jest z grubością łańcucha (czy nie będzie problemów z przednią przerzutką) i czy mogę tak sobie zmienić kasetę z 8 na 10 bez przeróbek innych części?

Napisano

Jaką masz korbe? Na pewno spadnie precyzja przedniej przerzutki przez wezszy łańcuch , ale w jakim stopniu to nie wiem.

Napisano

Korba powinna ogarnąć 10 rzędów , ale przednia przerzutka tak jak pisałem będzie mniej preyzyjna. Nie wiem jak chcesz to teraz zrobić - wymiana kompletu czy tylko tył?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...