Skocz do zawartości

[suport] Kross A6 - co zamiast Shimano BB-ES25

tyci111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Potrzebuję suportu do mojego Krossa A6 2011

https://www.kross.pl/pl/2011/mtb-xc/level-a6-v-brake

Ogólnie cały napęd jest do wymiany, ale póki co nie ma za co, więc zacznę od suportu

Aktualny to Shimano BB-ES25

Korba Shimano Alivio FC-M430 Octalink

Powinienem kupić ten sam ?

W sklepie radzili żebym dobierał razem z korbą, ale póki co nie mam możliwości zmienić całego napędu

Czy może rozglądać się za czymś innym ?

Napisano

Jak dobrze pamiętam to też mam m430 , czyli mógł byś wymienić same tarcze korby zamiast całości. Jeśli nie ma problemów z napędem , to suport bym zmienił a potem zbierał na zestaw - kaseta , łańcuch i tarcze korby jeśli chcesz zostawić starą korbe. Jeśli natomiast chcesz nową to od razu musiał byś kupić cały zestaw , bo nowa korba do starego łańcucha to momentalna śmierć zębatek korby.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jak cały napęd do wymiany a chcesz budżetowo to wymień tylko zużyte zębatki korby oraz koronki kasety, chyba że zjechałeś całą kasete oraz łańcuch. BB-ES25 chyba nie jest już produkowany, ja zamawiałem przez internet w bikestacji za 35zł a przysłali mi BB-ES300 o tych samych wymiarach, jest to prawdopodobnie jego następca. Innych producentów jak shimano nie miałem.

Zestaw który masz firmowo założony w rowerze jest w swojej kategorii cenowej bardzo dobry, w tej cenie nic lepszego raczej nie będzie. Po prostu napraw to co masz i spokojnie jeszcze pojeździsz. Ja też mam taki w Giant Talon 2.

Mam na koniec pytanie do Ciebie, wg. katalogu powinieneś mieć z tyłu przerzutkę RD-M662. Czy mógłbyś napisać jak ona się sprawuje? Czy ma luzy, czy przerzuca sama, jaki przebieg itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...