Skocz do zawartości

[3000] MTB / XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

wzrost: 178cm

waga: 80kg

mam obecnie rower Jumpertrek X Freerider (tylko że z przodu jest tarczowy hamulec i manetki przerzutek w manetkach).

Wygląda to podobnie do tego: http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/mtb-bicikli/bicikl-mtb-jumpertrek-x-freerider-slika-49358645.jpg

Jako że jest to już staruszek chciałbym go wymienić na coś nowszego. Można powiedzieć że zaczynam przygodę z MTB, jakiś czas temu przeprowadziłem się w okolicę gdzie jest dużo tras rowerowych i dużo górek, lasów oraz gór.

Moi koledzy (już trochę jeżdżą) i mają takie sprzęty jak Giant Trance 2 ltd. Ale mnie się wydaje że na takie wydatki i takie dobre sprzęty jest chyba jeszcze dla mnie za wcześnie ?

Dlatego chciałem się zwrócić do Was o poradę to mogę kupić w okolicy 3 000 zł (jeśli coś będzie wartę swojej ceny to jestem w stanie dać więcej), aby być zadowolonym ?

Mam możliwość zakupu za jakieś 1600 zł KTM Ultra One 27.5 z 2015 (praktycznie nie jeżdżony i cały czas leży na szafie i się kurzy), mogę go sobie również pożyczyć. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć na jego temat żadnej recenzji :-( więc nie wiem co to warte.

Co byście doradzili na temat tego Gianta, KTM i innych rowerach do około 3 000 zł ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...