osiasty Napisano 18 Maja 2017 Napisano 18 Maja 2017 Witam Kupiłem niedawno żonie liv'a tempt 3, z tyłu ma przerzutkę alivio. Pojeździła trochę i przerzutka się rozregulowała ale był miesięczny przegląd, pan serwisant ustawił tak, ze w ogóle źle chodziły, zmieniały po 2 lub haczyło. Jako, że jestem mechanikiem to postanowiłem sam to okiełznać, ustawiłem wózek, linke i po kręceniu bułkami przy manetce i wózku udało mi sie uzyskać prawie idealny efekt. Problem tylko pozostał z rzucaniem przerzutki na dół miedzy 5-6, nie zawsze spada od razu a czasami przeskakuje na 7, wraca już normalnie. Czym to może być spowodowane ? W miejscowym serwisie powiedzieli, ze wózek jest do wymiany bo jakieś sprężyny sa za słabe czy coś takiego, czy jest to możliwe ? Rower ma przejechane 50km a alivio to chyba nie najgorsza pólka...
Slyman Napisano 18 Maja 2017 Napisano 18 Maja 2017 Witam Jeżeli rower nowy to na gwarancji, dlaczego nie wyregulują tego w serwisie? No chyba, że kupiłeś używany. Jeśli tak to, może ktoś oszukał że ma 50 km przejechane. Może wózek jest krzywy, albo hak od przerzutki.
osiasty Napisano 18 Maja 2017 Autor Napisano 18 Maja 2017 Bo jak widać nie potrafią skoro ja sam lepiej ustawiłem nie mając o tym pojęcia. Rower ma równo miesiąc. A czy może powinna sie "rozjeździć" jak jest nowy rower ? Jak się nic nie poprawi to poproszę a raczej zażądam wymiany na nowy wózek bo chyba mam takie prawo ?
byh81 Napisano 18 Maja 2017 Napisano 18 Maja 2017 Skoro rower jest nowy to muszą to naprawić/wyregulować, nic się nie rozjeździ. A jeżeli przerzutka jest zepsuta niech wymieniają na nową. Ja u siebie mam tył alivio już 3 sezon i nigdy się sama nie rozregulowała.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.