Skocz do zawartości

[1500zł] Rower dla osoby "cięższej".

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Od razu zaznaczam że na rowerach znam się na tyle żeby go odróżnić od samochodu ;)
Po 15 latach bez roweru, postanowiłem że czas powrócić do jazdy. Poszukuję roweru do 1500zł. Ważę ponad 120kg, wzrost 184cm więc tu pozostaje chyba tylko MTB. Przeglądałem trochę internetu, i w oko wpadł mi B'twin rockrider 520 z decathlonu. Jak myślicie, będzie on wystarczający, czy rozglądać się za innymi? Nie chciałbym przekroczyć tej kwoty. Planuję złapać trochę kondycji na rowerze i zacząć chodzić na siłownię, więc masa raczej się nie zwiększy wink.png
Głównie do jazdy po mieście, ścieżki rowerowe i drogi.
Napisano

Widelec nie wytrzyma takiej wagi. Producent twierdzi że jest on regulowany dla 55-105kg. Co i tak pewnie jest bzdurą (regulacja w tanich sprężynowych uginaczach nic nie daje) i pracuje on (jako tako) w zakresie powiedzmy 70-90kg. Druga sprawa to sztyca: chyba lepiej było by mieć 31,6 zamiast 27,2 - tak dla świętego spokoju.

Napisano

Do jazdy tak jak piszesz po asfalcie - tak. Tylko że rowerów MTB ze sztywnymi widelcami praktycznie nie ma. Generalnie sztywne widelce to tylko w makrokeszach za kilka stówek i w drogich rowerach trekingowych / crossowych / gravelach oraz innych drogich rowerach dla rowerzystów o specyficznych wymaganiach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...