Skocz do zawartości

[6000-7500] Specialized Epic HT Comp czy RM Vertex 950 rsl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu myślę o zmianie roweru. Wstępnie mój wybór padł na Spece Epica ht compa - jest to mniej więcej coś podobnego na czym jeżdżę (niestety znacznie za mało) tyle, że na kołach 29 cali. Ponieważ na możliwość przetestowania niniejszego roweru czekam już od jakiegoś czasu (nie wiedzieć czemu zniknął z airbike model testowy) to zacząłem się rozglądać za czymś ew. innym. I wpadł mi w oko Rocky Mountain Vertex 950 rsl - po mocnej przecenie z zeszłęgo roku. I zacząłem się nad nim zastanawiać. Problem w tym, że jestem kurduplem a przez problemy ze zdrowiem zdecydowanie przytyłem (koło 110 kg). I zastanawiam się czy ten rocku będzie ok - bo ma ramę karbonową a mam jakiś wewnętrzny opor przed carbonem. Czytam, że w zasadzie nie powinno to robić większego problemu ale nigdzie (np. trek podaje maksymalną wagę dla bikera) ale nie wiem jak jest w przypadku rm. A może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł na rower. Preferowane marki subiektywnie "fajniejsze" - wiem, to durne ale się uparłem - czyli spec, rm, może cannondale. Odpada giant - jeździłem lata temu i zwyczajnie mi nie pasował. Raczej 29 cali i koniecznie ht - jeżdżę po mazowszu, mniej więcej 60 procent las. MOże ktoś się wypowie:)

z góry dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...