Skocz do zawartości

[~1500zł] mtb, Unibike Mission 27,5 V-brake 2017 vs B'twin Rockrider 520

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, zastanawiam się nad wyborem roweru do jazdy po lesie, czasem po jakiś większych górkach, również po płaskich terenach się zdarza zrobić kilkanaście kilometrów. Mam 170cm wzrostu i koło 68kg wagi. Po przepatrzeniu artykułów typu: "jaki mtb do X zł" itp., oraz asortymentu sklepów w mieście, posortowanego po "cenie" gdyż moja wiedza jest dość uboga i mało co mi mówią marki poszczególnych podzespołów, wstępnie wytypowałem dwa modele (jak w temacie). Wiem, że cena obu lekko się różni, ale też osprzęt w Unibike'u jest za pewnie lepszy, jedynie co mnie kusi w B'Twinie to właśnie niższa cena oraz wygoda związana z serwisem bezpośrednio u producenta (opinie są w większości pozytywne jeśli chodzi właśnie o serwis). Do Unibike'a skłania mnie natomiast wspomniany lepszy osprzęt, większy skok w widelcu oraz szczęki zamiast mechanicznych tarczówek, do tej pory jeździłem właśnie na zwykłych V-brakeach, i w zupełności mi wystarczały, a czytałem że lepsze dobre V'ki niż najtańsze mechaniczne tarczówki. No i mam problem czy warto dopłacać te 200 zł czy lepiej wybrać B'Twina i mieć pewny serwis oraz dożywotnią gwarancję na ramę, mostek i kierownicę (Unibike ma chyba 5 letnią). Oczywiście jak pisałem, jestem laikiem w tym temacie więc jestem otwarty na wszelkie inne propozycje. Dzięki za dotarcie aż tutaj :) i mam nadzieję na jakiś odzew.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...