Skocz do zawartości

[DO 800zł/1000zł] Używany dla początkującego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hello. 

Moja historia z rowerami jest dość krótka. Kiedyś miałem treka dosyć fajnego ale sypał się i nie miałem kasy na jego serwis to go sprzedałem za 100zł... i kupiłem sobie szosę PEUGEOT. Jednak pozycja jazdy i brak możliwości swobodnego śmigania po terenie (wały, parki, lasy) skutecznie mnie do niego zniechęciła i teraz ten też jest na sprzedaż. Chciałbym wrócić do czegoś uniwersalnego gdzie sprawnie pojeżdżę po w/w terenie a jednocześnie nie zajedzie mej mizernej kondycji na betonie :) Więc rower musi być lekki.

DANE:

Do 800zł jeśli chodzi o używki. Szukałem sporo czasu na OLX i allegro używek ale niestety kompletnie się na tym nie znam więc nie wiem czy rower ma dobry (w miarę bo wiadomo pułap cenowy niski) osprzęt itp. także proszę o rady jak szukać, na co zwracać uwagę itp. 

Do 1000zł za nowy. Jeśli chodzi o nowy to dodatkowo musiałbym kupić haki do pokoju gdyż po prostu roweru nie trzymałbym w pomieszczeniu zbiorczym, szkoda nowego... Tutaj natomiast proszę o linki. 

Może coś ze sklepów typu decathlon/intersport? 

Waga: 85kg (bardzo zmienna)

Wzrost: 184cm 

Napisano

Fajny rowerek:

https://www.olx.pl/oferta/rower-merida-matts-sub-40-v-shimano-alivio-3x8-rst-blokada-nowy-naped-CID767-IDm5JSK.html#b7eb9c9236

Co prawda małe koła ale w takim zakresie cenowym trudno o coś naprawdę dobrego, a nowe to już sobie odpuść na starcie. Rama rozmiarowo powinna być chyba ok i duży plus to nowy napęd. Do Twoich potrzeb powinien w zupełności wystarczyć.

Ale gdybym miał kupić używanego parcha to wolałbym go osobiście obejrzeć

Napisano

A z nowych? Ja nie potrzebuję mega profesjonalnego sprzętu a rocznie zrobię może te 1000km. Byle się nie rozpadło... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...