Skocz do zawartości

[Rower MTB] KTM Aera Pro vs. Giant XTC 1.5 v. Trek ProCaliber 9.7

kenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czas decyzji. Na pewno padnie na na jeden z tych 3. Udało się już przymierzyć do wszystkich oprócz Gianta (chwila na XTC2 w rozmiarze L). Oczy mówią KTM. Głowa, Giant. Sentyment skłania do wyboru Treka. Mogę prosić o pomoc w wyborze, szybkie za i przeciw? Duże dzięki.

P.s. Znajomi mówią... "debil, bierz fulla 29".

Napisano

Giant wypada najlepiej jak idzie o graty. Świetna rama. Potem Trek i KTM bo sory ale tyle kasiory za brak osi sztywnych to są jaja. Chyba, że patrzam na jakiś inny model. 

Co do fulla niezły pomysł jak masz w planach większe hopki i te sprawy. 

Napisano

Większych skoków raczej nie przewiduję (Wybrzeże), opcja fulla pojawiła się tylko dlatego, że troszkę naciągnąłem budżet ;-).

W piątek przymiarka do Gianta w rozmiarze M (taki będzie chyba najbardziej pasował, plus może mostek dłuższy o centymetr. Wzrost 181cm, przekrok 82cm). Niestety znów model xtc2. Nigdzie nie mogę fizycznie "złapać" wersji 1.5 [emoji853]

Napisano

Rama ta sama ale chciałbym zobaczyć na żywo malowanie [emoji6]Gdybym miał dłuższe nogi, to pewnie celowałbym w L-ki. Zarówno w Giancie L jak i w Treku 19.5, miejsca do nabiału niewiele [emoji6]

Napisano

Wszystko już "objechane"... dalej mętlik. Najwygodniej na Treku (rozmiar 18.5). Giant L kozacki ale miejsca na nabiał tyle co kot napłakał. Na M-ce z przekrokiem idealnie ale wtedy dłuższy mostek musowo a i to może być mało. Jak nie urok to ...

Napisano

Jeżeli Pan będzie skłaniać się w kierunku TREK'a to zachęcam aby rozważyć Mojego nowego Superfly'a 9.8 w rozm. 18,5 i do tego jeszcze ulepszony o dodatkowe siodełko i sztyce karbonową oraz lekkie i bardzo wytrzymałe koła dt swiss o szerokości 22,5mm. Gdzie dodatkowy upgrade wyniósł dodatkowo ponad 2000 zł. W cenie w której mógłbym go Panu sprzedać byłby to najlepszy wybór :)

525431898_1_1000x700_trek-superfly-98-20

Napisano

Mam go na uwadze, jest w finalnej 2. Jeszcze co do Gianta. W jednym sklepie, "L-ka w sam raz, M będzie za mały. W drugim, "L będzie za duży, M jest w sam raz" :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...