Zetsu Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. W przyszłym tygodniu planuje zakup nowego roweru do przedziału cenowego 1500zł. Będzie to mój drugi rower w życiu. Ostatni raz jeździłem 15 lat temu.. i dlatego bardzo proszę o pomoc. Planuje kupić rower crossowy, gdyż bardzo one mi się podobają, a planuje jeździć głównie po drogach asfaltowych ale także po parku jak i w lesie. Przeczytałem, że to są dobre rowery na takie warunki ale jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić. Jestem nowicjuszem w temacie rowerów. Przeglądając oferty rowerów w mojej mieścinie, znalazłem taki rower MERIDA CROSSWAY 10-V 2015. Czy mógłby mi ktoś doradzić czy warto zakupić taki rower czy może jest coś lepszego w przedziale cenowym do 1500zł. Mam 185 cm wzrostu i 85kg - podaje te dane gdyż, jak widzę, są one bardzo ważne przy parametrach roweru i dlatego chciałbym też wiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie. Nie mam pojęcia jaki rozmiar ramy będzie odpowiedni, rozmiar koła czy też pozostałe parametry. U mnie w sklepie taki rower kosztuje równe 1500zł i może ktoś by mi tam doradził w tych kwestiach ale w internecie da się znaleźć ten sam model i o pare stówek taniej. Ale obawiam się, że zakupię rower o nie odpowiednich parametrach dla mnie.. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Pablo59 Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Rower crossowy za 1500 to co czwarty mniej więcej temat na tym podforum Wszystko o nich wiadomo i napisano. Co nieco drgnie "w temacie" gdy pojawią się modele na rok 2017. Jedyna wątpliwość przy twoim wzroście to wielkość ramy - powinieneś jeszcze zmierzyć długość nogi aby wiedzieć czy będziesz obijał nabiałem ramę 21" czy nie . Ale jeśli chcesz kupić meridę bo masz ją pod pod bokiem, to nikt i nic cię pewnie nie przekona ze nie warto
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.