atp Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Witam, Szukam roweru do weekendowych przejażdżek z rodziną - głównie jazda po mieście i utwardzonych drogach ale pewnie czasem zdarzy się wjechać do lasu czy na jakąś polną ścieżkę. Waga to ok. 92kg, wzrost ok. 180cm. Nie chcę wydawać dużo pieniędzy na rower - najlepiej jak najmniej, jednak chciałbym do tego roweru zamontować siodełko dla dziecka więc rower powinien dać radę z jeszcze dodatkowym paręnaście kilogramów. Wygląd jest dla mnie nie ważny. Czy w tym przypadku mogę wejść do sklepu, posortować rowery po cenie i kupić najtańszy, czy też zwracać na coś uwagę? Jakieś ewentualnie konkretne propozycje? Może takie coś by stykło: http://allegro.pl/rower-28-kands-trekking-galileo-meski-okazja-2016-i6725037165.html
Pablo59 Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Twój nie styknie, a mój i owszem i warto o te 50 przekroczyć budżet http://allegro.pl/rower-kands-alfa-city-alu-trekkimg-28-shimano-i6684725792.html upewnij sie jednak, czy ma jak w opsie 3x8 czy jak w tytule 3x7 - bo to własnie to "robi różnicę"
atp Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Napisano 4 Kwietnia 2017 Serio trzeba tyle wydać na rower do weekendowej familijnej jazdy? Od kwietnia do października mamy powiedzmy 30 weekendów. Załóżmy nawet że 100% z tych weekendów będzie ładna pogoda. Czyni to nam 30 wyjazdów (jeden na weekend wystarczy). Przyjmując nawet te 20km na wyjazd wychodzi 600km na rok (realnie pewnie nawet nie będzie 400km przejechanych).
relyt Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Tu nie chodzi o przebieg. Jak będziesz jeździł z dzieckiem w foteliku z tylu to warto mieć w rowerze kasetę, bo te dodatkowe "paręnaście kilogramów" może się okazać za dużo na wolnobieg. Prawie wszystko co ma biegi 3x7(6) - wolnobieg, 3x8(9,10) - kaseta.
atp Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Napisano 4 Kwietnia 2017 Dzięki za konkretną odpowiedź. Na coś jeszcze warto zwracać uwagę chcąc wozić dziecko z tyłu w foteliku?
relyt Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Raczej nic takiego, no chyba że jeżeli po podsiodłowej rurze idą linki to trzeba kupić fotelik z mocowaniem, które to uwzględnia. Hamax'y mają takie, Polisport chyba też. Bagażnik pewnie trzeba będzie zdemontować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.