exudio Napisano 2 Kwietnia 2017 Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam, poszukuję dwóch kółek w zastępstwie dla mojego poczciwego Kellysa model Salamander z 2008 roku. Przeglądałem forum, znalazłem przeróżne propozycje, ale postanowiłem dopytać, bo nie znam się niestety na osprzęcie. Co moglibyście polecić by przynajmniej nie odstawał jakością od Kellysa? Kellys służył mi wiele lat i służy do dziś, ale postanowiłem przesiąść się na coś o większej ramie, bo mam wrażenie, że trochę z niego wyrosłem. Przy wzroście 183cm, rama 19,5 jest niewystarczająca na dłuższe trasy. Roweru używam głównie do jazdy po lasach i offroadzie, ale alsfat zdarza się równie często. Trasy kilka razy w tygodniu po 50-100 km. Przyglądałem się rowerom z Decathlonu (BTwin bodajże) i są to dość ciekawe propozycje na pierwszy rzut oka, ale pytam, bo być może macie coś lepszego. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!
Tatanka Napisano 2 Kwietnia 2017 Napisano 2 Kwietnia 2017 Na początek musisz się określić czy chcesz mtb czy crossa.Jaki model btwina Cię zainteresował?
exudio Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Napisano 2 Kwietnia 2017 MTB, bo jednak najwięcej czasu będę spędzał w lesie i na polnych drogach. Patrzyłem na B'TWIN ROWER MTB ROCKRIDER 520 27,5" https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-520-275-id_8350582.html I tak jak mówię, Kellys od strony technicznej nigdy mnie nie zawiódł i szukam czegoś podobnego, na co najmniej takim poziomie, do 1300 zł. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.