Skocz do zawartości

[Kross Level B7] trzaski w napędzie

kocio_radom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, panie i panowie.

Wiem, że temat był wałkowany wiele razy ale piszę aby inni użytkownicy mogli czerpać trochę cennej wiedzy.

Dziś udało mi się pozbyć okropnych trzasków dochodzących z okolic suportu w Krossie Level B, rocznik 2016. Po przeczytaniu kilku wątków na forum opadły mi ręce, wiadomo Pressfit to dziadostwo itp, pada po kilku dziesięciu kilometrach, serwis, gwarancja, blablabla.

Zabrałem się do roboty, przesmarowałem wszystko co mogłem (korba, gwinty pedałów spd,sztyca, stery) bez wyciągania łożysk, w domu bez narzędzi nie radzę się zabierać za tę czynność. I jak myślicie pomogło ? Pewnie, że nie. Ręce opadają.

Chwila dodatkowych oględzin bo już mnie nerwy ponosiły i znalazłem, pięknie odkręcone do połowy dwie śruby mocowania haka przerzutki - minuta dokręcania i cisza jak makiem zasiał !!!

Napisano

W moim przypadku w Levelu B2 wymieniłem suport, pedały, dokręcałem co się da a okazało się że trzeba było wyczyścić i przesmarować tylną piastę i właśnie dlatego posty typu "strzela mi coś w okolicy suportu- co to może być " nie mają sensu, bo u każdego może być to co innego i diagnoza na odległość to jak wróżenie z fusów, i należy po prostu wszystko dokładnie sprawdzić.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

znalazłem, pięknie odkręcone do połowy dwie śruby mocowania haka przerzutki - minuta dokręcania i cisza jak makiem zasiał !!!

Tylko zastanawia mnie jedno,do kogo ty masz pretensje ?

Jeżeli to nowy rower,albo po przeglądzie,to oczywiście do serwisu,jeżeli użytkowany wg rocznika,to tylko do siebie,taki rzeczy sprawdza się samemu.

Systematycznie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...