bastek32 Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Co to za stuki? takie jak by przenoszą się po ramie. Nie moge tego wyeliminować https://youtu.be/gqi7Z52MF2Q wymieniłem już cały naped i dalej to jest :/ nowy wolnobieg, przezutka tylnia, łancuch, korby, wkład suportu wyjęte obie osie w rowerze i wyczyszczone i przesmarowane razem z kulkami łozyskowymi zrobiłem chyba wszystko co się dało i dalej stuka coś jak jade powoli, jak troche szybciej to juz tego nie słychać
marpok Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Sprawdzales sztyce??? Ona bardzo lubi wydawać rozne niepożądane dźwięki, a jeszcze tak przenosi, że czasem wydaje się, ze to coś innego. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
marpok Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Aha no to raczej nie sztyca. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ychu Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Jaki masz suport? Nie ma luzu na piastach? Stery dobrze skręcone?
bastek32 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Napisano 1 Kwietnia 2017 Suport nowy Accent. Stery dokręcone. na piastach nie ma luzu
Ychu Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Chodzi mi o model suportu. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
bastek32 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Napisano 1 Kwietnia 2017 sprostuj bo nie ogarniam jeszcze swiata rowerowego za bardzo
LukaszNN Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Czy to stukanie jest cykliczne? Tzn czy zawsze w tym samym punkcie położenia korby?
Ychu Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Dla przykładu podam Ci model suportu shimano. BB-UN26
bastek32 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Napisano 1 Kwietnia 2017 Tak stukanie jest cykliczne tylko podczas kręcenia. Slychac to na poczatku filmu jak stuka BB-40 suport info dla kolegi Ychu
LukaszNN Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 To zacznij od odkręcenia pedałów, wyczyszczenia gwintów i koniecznie je nasmaruj. Też z tym walczyłem i okazało się, że stukał suchy gwint w jednym pedale (pedało kurna jak to ludzie dziwnie nazywają)
bastek32 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Napisano 1 Kwietnia 2017 pedały rozkrecałem, czysciłem kazda kulke łozyskowa osobno, nasmarowałem i gwinty przy korbach tez smarowałem. Wszystko było rokrecane, myte, smarowane i wymieniane na nowe a cos dalej stuka hehe dziwna sprawa
Ychu Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Przy zakładaniu suportu gwint w ramie był oczyszczony z piasku tak aby nic nie chrupało przy wkręcaniu? Wolnobieg również mógł by strzelać , jeśli gwint nie był dobrze wyczyszczony,
bastek32 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Napisano 1 Kwietnia 2017 wszystko było czyszczone i smarowane smarem
Tatanka Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Sprawdź czy jadąc na stojąco są trzaski.Wyeliminujemy sztycę i siodełko.Odkręć i wyczyść hak przerzutki.Tak samo zrób z kierownicą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.