brachypelma252 Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Trenuję do zawodów kolarstwa górskiego od 4lat. Posiadam rower góski z napędem 2x10 korbta XT (175mm) Przeprowadzam również treningi na rowerze szosowym (treningi na szosieu to około 70% treningów) z korbą 105 , 6700 , 172.5mm Aby treningi przenieść na wyższy poziom postanowiłem kupić pomiar mocy. Wstępnie jestem nastawiony na STAGES 105. Chciałbym mieć pomiar mocy w szosie i w góralu ale ze względy na budżet to niemożliwe. I teraz pytanie: Czy jeżeli kupię nową korbę do szosy o długości 175mm i kupię ramię STAGES 175mm to czy głupim pomysłem będzie przekładać ramię z mocą (ramię 105) również do górala (korba XT) na treningi i zawody tak aby cieszyć się pomiarem mocy i na szosie i góralu ?? Czy nie bawić się w takie rzeczy i mieć pomiar mocy tylko w szosie i kupić tylko samo ramię 172.5mm ?? Moja szosa to rozmiar 61 Może jakieś inne pomysły ?? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.